Dżem jagodowy
Dżem jagodowy może być po prostu bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Ten przepis służy 64 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka, 0 g tłuszczu i łącznie 8 kalorii. Za 10 centów za porcję ten przepis pokrywa 0% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka koncentratu soku jabłkowego, jagód, mielonego cynamonu i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Świetnie sprawdza się jako przyprawa w bardzo przystępnej cenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskuje niezbyt wysoką ocenę 15%. Bułeczki jagodowe z dżemem kokosowym jagodowym, pączki jagodowe z dżemem jagodowo-cytrynowym i babeczki jagodowe z dżemem jagodowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wlać koncentrat soku jabłkowego do rondla; posypać żelatyną i pozostawić na kilka minut do zmięknięcia.
W międzyczasie w blenderze lub robocie kuchennym drobno posiekaj jagody, po 1 filiżance na raz.
Dodaj sok z cytryny, przyprawy i 2 szklanki posiekanych jagód do żelatyny; podgrzewać na średnim ogniu, aż żelatyna się rozpuści.
Zdjąć z ognia; dodać pozostałe jagody i dobrze wymieszać.
Wlać do słoików lub plastikowych pojemników; przechowywać w lodówce do trzech tygodni.