Dżem Brzoskwiniowo-Malinowy
Dżem brzoskwiniowo-malinowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przyprawy. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 1757 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5 i kosztuje $4.17 za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka konserw instrukcje, maliny, cukier, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%. Spróbuj Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Ciasto brzoskwiniowo-malinowe, oraz Malinowy Placek Brzoskwiniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wykonaj kroki od 1 do 4 instrukcji konserw, używając sześciu słoików wielkości kufla.
Grubo posiekać brzoskwinie; powinieneś mieć 5 1/2 szklanki. Maliny grubo posiekać lub rozgnieść; należy mieć 2 szklanki.
Na patelni 8-do 10-ćwiartkowej połącz brzoskwinie, maliny, sok z cytryny ,masło (jeśli używasz) i pektynę. Doprowadzić do toczenia wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Wymieszać z cukrem; gdy mieszanka wznowi wrzenia, mieszać dokładnie przez 4 minuty, jeśli używa pektyny MCP (1 minuta, jeśli używa Sure-Jell lub Ball Fruit Jell).
Natychmiast zdjąć z ognia.
Odtłuścić i wyrzucić pianę z dżemu.
Wykonaj kroki od 5 do 11 instrukcji konserw, pozostawiając 1/4 cala przestrzeni na głowę w każdym słoiku i przetwarzając słoiki przez 5 minut (patrz UWAGI).