Dziś Kolacja: łosoś z pieczonym kalafiorem

Kolacja dziś wieczorem: łosoś z pieczonym kalafiorem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Ten przepis służy 4. 89 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka sardeli, ząbki czosnku, filety z łososia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziś Kolacja: Pieczony Kalafior Z Kaparami, Kolacja: pieczony kalafior z indyjskimi przyprawami, oraz Kolacja: Kurczak z pieczonym kalafiorem i sosem Tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni.
Czosnek, anchois, płatki czerwonej papryki i obfite szczypty soli umieścić w moździerzu i zmielić z tłuczkiem, aż stanie się pastą.
Łyżkę pasty przełożyć do dużej miski i wymieszać z oliwą z oliwek.
Dodać kalafior, wrzucić dobrze do niego jest równomiernie pokryte pastą. Wrzuć tę mieszaninę do dużej patelni do pieczenia.
Przenieś do piekarnika i piecz, aż kalafior zacznie mięknąć, około 15 minut.
Cienko pokroić jedną z cytryn.
Drugą potnij na cztery kliny.
Łososia z obu stron doprawiamy solą i pieprzem. Ostrożnie wyjmij patelnię z piekarnika. Za pomocą szczypiec przesuń kalafior na boki patelni.
Umieść filety na środku patelni, a każdy filet polej dwoma plasterkami cytryny. Powrót patelni do piekarnika. Gotować, aż filety z łososia są nieprzezroczyste przez cały, o 10 protokół.
Łososia i kalafiora podawać z dodatkiem cytryny.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.