Dziś Kolacja: łosoś glazurowany miodowo-sojowy z Bok Choy
Dziś Kolacja: miodowo-sojowy glazurowany łosoś z Bok Choy jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.55 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. 138 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz dziecko bok choy, imbir, sos sojowy i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziś Kolacja: łosoś z limonką i miodem z ryżem i Broccolini, Dziś Kolacja: Miso-glazurowany Sum i Baby Bok Choy, oraz Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ubić sos sojowy, miód, sok z cytryny, imbir i czosnek, aż miód się rozpuści. Rezerwa 1/4 szklanki marynaty w osobnej misce, a następnie umieścić filety z łososia, skórki do góry, w marynacie. Pozostawić do marynowania przez co najmniej 10 minut, najlepiej przez 3
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososia
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
W międzyczasie rozgrzej brojlery (lub grill) do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
3
Podgrzać 1/4 szklanki wody na średniej patelni na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj bok choy i przykryj. Pozostawić na parze, aż prawie miękkie, o 4 protokół, a następnie dodać zarezerwowane marynaty. Wrzucić do połączenia, gotować przez dodatkowe 2 minuty, aby zmniejszyć nadmiar płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok Choy
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
5
Zdjąć z ognia.
6
Umieścić łososia pod skórą brojlerów-strona w dół i broil bez obracania, aż Na zewnątrz jest dobrze karmelizowane i ryby jest po prostu gotowane przez, 7-10 minut, w zależności od grubości i odległości od brojlerów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
7
Ułóż bok choy na talerzach i top z filetami z łososia.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.