Dziś Kolacja: łosoś glazurowany miodowo-sojowy z Bok Choy

Dziś Kolacja: łosoś glazurowany miodowo-sojowy z Bok Choy
Dziś Kolacja: miodowo-sojowy glazurowany łosoś z Bok Choy jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.55 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. 138 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz dziecko bok choy, imbir, sos sojowy i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziś Kolacja: łosoś z limonką i miodem z ryżem i Broccolini, Dziś Kolacja: Miso-glazurowany Sum i Baby Bok Choy, oraz Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubić sos sojowy, miód, sok z cytryny, imbir i czosnek, aż miód się rozpuści. Rezerwa 1/4 szklanki marynaty w osobnej misce, a następnie umieścić filety z łososia, skórki do góry, w marynacie. Pozostawić do marynowania przez co najmniej 10 minut, najlepiej przez 3
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
W międzyczasie rozgrzej brojlery (lub grill) do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Podgrzać 1/4 szklanki wody na średniej patelni na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodaj bok choy i przykryj. Pozostawić na parze, aż prawie miękkie, o 4 protokół, a następnie dodać zarezerwowane marynaty. Wrzucić do połączenia, gotować przez dodatkowe 2 minuty, aby zmniejszyć nadmiar płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
5
Zdjąć z ognia.
6
Umieścić łososia pod skórą brojlerów-strona w dół i broil bez obracania, aż Na zewnątrz jest dobrze karmelizowane i ryby jest po prostu gotowane przez, 7-10 minut, w zależności od grubości i odległości od brojlerów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
7
Ułóż bok choy na talerzach i top z filetami z łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Bok ChoyBok Choy

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn