Dziś Kolacja: łosoś glazurowany miodowo-sojowy z Bok Choy

Dziś Kolacja: łosoś glazurowany miodowo-sojowy z Bok Choy
Dziś Kolacja: miodowo-sojowy glazurowany łosoś z Bok Choy jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.55 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. 138 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz dziecko bok choy, imbir, sos sojowy i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziś Kolacja: łosoś z limonką i miodem z ryżem i Broccolini, Dziś Kolacja: Miso-glazurowany Sum i Baby Bok Choy, oraz Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubić sos sojowy, miód, sok z cytryny, imbir i czosnek, aż miód się rozpuści. Rezerwa 1/4 szklanki marynaty w osobnej misce, a następnie umieścić filety z łososia, skórki do góry, w marynacie. Pozostawić do marynowania przez co najmniej 10 minut, najlepiej przez 3
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
W międzyczasie rozgrzej brojlery (lub grill) do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
3
Podgrzać 1/4 szklanki wody na średniej patelni na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj bok choy i przykryj. Pozostawić na parze, aż prawie miękkie, o 4 protokół, a następnie dodać zarezerwowane marynaty. Wrzucić do połączenia, gotować przez dodatkowe 2 minuty, aby zmniejszyć nadmiar płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
5
Zdjąć z ognia.
6
Umieścić łososia pod skórą brojlerów-strona w dół i broil bez obracania, aż Na zewnątrz jest dobrze karmelizowane i ryby jest po prostu gotowane przez, 7-10 minut, w zależności od grubości i odległości od brojlerów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
7
Ułóż bok choy na talerzach i top z filetami z łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Bok ChoyBok Choy

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn