Dziś Kolacja: zupa Chlebowo-pomidorowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać obiad dzisiaj: chleb i zupa pomidorowa spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 182 kalorie. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bazylii, pomidory koktajlowe, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Zupa Pomidorowa Z Jajkiem, Kolacja Dziś Wieczorem: Czerwona Soczewica I Zupa Pomidorowa, oraz Kolacja dziś wieczorem: prowansalska zupa pomidorowa z Chèvre.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350ºF. Pokrój pomidory koktajlowe i połącz je w misce z jednym pokrojonym ząbkiem czosnku, dobrą mżawką oliwy z oliwek i 5 lub 5 liśćmi bazylii.
Rozłóż je na tacy do pieczenia i piecz przez około 20 minut, aż się zapadną i lekko skurczą.
W garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj łodygi bazylii i pozostały czosnek, gotowanie, aż zmiękną, o 2 protokół.
Dodaj pomidory z puszki z sokiem i dodatkową połowę puszki pełnej wody. Użyj drewnianej łyżki lub nożyczek kuchennych, aby rozbić pomidory, doprowadzając do wrzenia. Dusić przez 15 minut.
Dodać rozdarte kawałki chleba na patelnię, wraz z resztą bazylii, rozdarte. (Zarezerwuj kilka liści bazylii do dekoracji). Gdy pieczone pomidory są gotowe, zeskrobać je do garnka z wszystkich soków i lepkości. Wymieszać z zupą i sprawdzić konsystencję: będzie raczej gęsta i porridgy.
Podzielić na miseczki i ułożyć na wierzchu dodatkową oliwę z oliwek. Dodać więcej bazylii i podawać.