Dziś Kolacja: Zapiekanka Z Kalafiora
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać obiad dziś wieczorem: kalafior Gratin spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka gruyère, bułka tarta, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dziś Kolacja: zapiekanka z białej fasoli z czerwoną papryką i rozmarynem, Kolacja Dziś Wieczorem: Purée Z Kalafiora, oraz Dziś Kolacja: łosoś z pieczonym kalafiorem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 F. Przynieś duży garnek słonej wody do wrzenia. Gotować różyczki kalafiora, aż zacznie mięknąć, ale farm od przetargu, o 5 protokół.
W międzyczasie roztopić 2 łyżki masła na patelni z sosem, a następnie wymieszać z mąką. Gotować przez 2-3 minuty, często mieszając i usuwając grudki.
Dodaj ciepłe mleko (stopniowo na początku), stale ubijając. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż mieszanina zgęstnieje, 1 do 3 protokół.
Zdjąć z ognia i dodać 1 łyżeczkę soli, pieprz, 1/2 szklanki każdego sera i gałki muszkatołowej. Dobrze wymieszać, aby włączyć.
Wlać 1/3 sosu do naczynia 8 x 11 cala pieczenia, a następnie dodać kawałki kalafiora. Przykryć pozostałym sosem, następnie na wierzch wymieszać bułkę tartą i pozostałą Gruyère. Roztopić pozostałe dwie łyżki masła i skropić wierzchem.
Piec przez 25-30 minut, aż góra będzie rumiana. Uderz go z brojlerem, aby go naprawdę pokruszyć.