Dziś Kolacja: Zapiekanka Z Kalafiora

Dziś Kolacja: Zapiekanka Z Kalafiora
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać obiad dziś wieczorem: kalafior Gratin spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka gruyère, bułka tarta, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dziś Kolacja: zapiekanka z białej fasoli z czerwoną papryką i rozmarynem, Kolacja Dziś Wieczorem: Purée Z Kalafiora, oraz Dziś Kolacja: łosoś z pieczonym kalafiorem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 F. Przynieś duży garnek słonej wody do wrzenia. Gotować różyczki kalafiora, aż zacznie mięknąć, ale farm od przetargu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Omega 3 Lub Mleko W PuszceMleko Omega 3 Lub Mleko W Puszce
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
W międzyczasie roztopić 2 łyżki masła na patelni z sosem, a następnie wymieszać z mąką. Gotować przez 2-3 minuty, często mieszając i usuwając grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodaj ciepłe mleko (stopniowo na początku), stale ubijając. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż mieszanina zgęstnieje, 1 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
4
Zdjąć z ognia i dodać 1 łyżeczkę soli, pieprz, 1/2 szklanki każdego sera i gałki muszkatołowej. Dobrze wymieszać, aby włączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Wlać 1/3 sosu do naczynia 8 x 11 cala pieczenia, a następnie dodać kawałki kalafiora. Przykryć pozostałym sosem, następnie na wierzch wymieszać bułkę tartą i pozostałą Gruyère. Roztopić pozostałe dwie łyżki masła i skropić wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
GruyereGruyere
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
6
Piec przez 25-30 minut, aż góra będzie rumiana. Uderz go z brojlerem, aby go naprawdę pokruszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn