Dziś Kolacja: sardynki z salsą cytrynowo-miętową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: sardynki z cytryną i miętą Salsan. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 20g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,72 zł za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz miętę, pietruszkę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Sardynki Deviled, Kolacja: weneckie Spaghetti z sardynkami, oraz Dziś Kolacja: Groszek Z Miętą.
Instrukcje
Odetnij końce cytryn i ustaw je w pozycji pionowej na desce do krojenia. Za pomocą ostrego noża odetnij skórkę od góry do dołu, obracając cytryny. Z grubsza posiekaj pozostały miąższ, usuwając nasiona.
Dodać cebulę i zioła, doprawić solą i pieprzem.
Dodać oliwę z oliwek i dobrze wymieszać, a następnie pozostawić salsę na chwilę do rozwoju (co najmniej 15 minut).
Rozgrzej brojlery przez dobre 5-7 minut, aż będzie krzyczeć gorąco, i umieść półkę piekarnika blisko poniżej niego. Ułożyć rybę na małej blasze do pieczenia i skropić odrobiną oliwy z oliwek. Broil 3-5 minut na stronę, aż skóra zacznie brązowieć.
Wyjąć i posypać solą morską.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Adelsheim Pinot Noir (pół butelki) z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Adelsheim Pinot Noir (half-bottle)
Dzięki szerokiej gamie pochodzenia i klonów, to wino wyświetla czerwone aromaty kandyzowanej wiśni, granatu i maliny na nosie i podniebieniu. Ponadto można znaleźć lekki dotyk brązowych przypraw, takich jak gałka muszkatołowa, cynamon, all-spice. Wierny naszemu stylowi domowemu, jest elegancko teksturowany z płynnie zintegrowanymi, jedwabistymi, polerowanymi Kannami. Połącz go z łososiem, ahi, cielęciną, wieprzowiną, drobiem (pomyśl o kaczce), beefor obfite przystawki Wegetariańskie.