Dziś Kolacja: kotlety wieprzowe z bazylią z sałatką z nektarynki i sera pleśniowego
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Kolacja dziś wieczorem: kotlety wieprzowe z bazylią z sałatką z nektarynki i sera pleśniowego może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 732 kalorie, 46g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 29 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól i pieprz, ser, orzeszki piniowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Kotlety Wieprzowe Z Borowikami, Dziś Kolacja: Kotlet schabowy z tymiankiem z Pesto, oraz Kolacja: sałatka z ciepłym Prosciutto, figami i serem pleśniowym.
Instrukcje
Przynieś grill węglowy lub grill gazowy na duże ciepło. Weź cztery z całych liści bazylii i pocierać kotlety po obu stronach.
Kotlety posmarować 1 łyżką oleju.
Posypać solą i pieprzem. Jeśli są one około 1-cala grubości gotować przez około 4 do 5 minut z boku. Jeśli mają grubość 1/2 cala, gotować przez około 2 do 3 minut na boku. Po zakończeniu odstawić.
Połówki nektarynek posmarować resztą oleju. Ustaw ściętą stronę w dół na grillu i gotuj przez 2 do 3 minut, lub do karmelizacji, ale nie czernieją. Flip i gotować przez kolejną minutę lub tak, aż lekko miękkie.
Na każdym talerzu ułożyć dwie połówki nektarynki, a na wierzchu posypać posypką sera pleśniowego, nakrętek, cienko pokrojonych asil.
Mżawka z miodem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.