Dziękczynienie indyk i sos
Dziękczynienie indyka i sos może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 649 kalorii, 84g białka, oraz 31 g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, masło, Wino, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Make Ahead Turcja (Święto Dziękczynienia) SOS, Powolny kuchenka Indyk z sosem bez zamieszania {proste rozwiązanie Dziękczynienia}, oraz Pieczony indyk z sosem Podrobowym i kiełbasą i sosem szałwiowym, na Święto Dziękczynienia.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 F. opłucz indyka i osusz. Posypać pieczenie
Umieść indyka na stojaku na patelni wyłożonej warzywami.
Indyka posmarować połową roztopionego masła.
Posypać solą i pieprzem, a indyka nadziewać. Piecz w temperaturze 400 F przez 30 minut. Baste z pozostałym masłem i wszelkie soki, które zostały zebrane. Zmniejszyć piekarnik do 325 F i piec przez około 3 godziny dłużej lub
aż termometr wskaże 180 F Po włożeniu w udo.
Przełożyć indyka na deskę do rzeźbienia, przykryć luźno folią i odstawić na 20 minut. Przecedzić soki z patelni do rondla, odrzucając ciała stałe. Odtłuścić tłuszcz, rezerwując 2 łyżki stołowe. Na dużej patelni, na średnim ogniu, wymieszać zarezerwowany tłuszcz z mąką, ubijając stale, aż mąka zmieni kolor na złoty.
Ubić w winie i soki patelni, gotując, aż lekko zgęstnieje, 5 do 7 minut. Powoli cienkie z bulionem.