Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów wegetariańskich bezglutenowych, bezmlecznych i zawierających lakto ovo , dziki ryż z wiśniami może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ta przystawka ma 410 kalorii , 15 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 2,76 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ryżu, wiśni, pietruszki płaskolistnej i orzechów pekan. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 71% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Dziki ryż z suszonymi wiśniami , Dziki ryż z pistacjami i wiśniami oraz Dziki ryż z suszonymi wiśniami .
Instrukcje
1
Do dużego rondla dodać bulion, dziki ryż oraz sól i pieprz do smaku. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj przez 15 minut. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki i zacznie się dzielić, około 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Dziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odcedź nadmiar płynu i dodaj wiśnie, orzechy i pietruszkę. Spróbuj doprawić i w razie potrzeby dostosuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala