Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni, Saute z krewetek z dzikiego ryżu może być doskonałym bezglutenowe i pescatarian przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 340 kalorii, 19g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Za 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka mieszanki ryżu, wody, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Słodka i pikantna dynia piżmowa i dziki ryż Sauté, Hiszpańskie Krewetki I Dziki Ryż, oraz Piec Krewetki Z Dzikiego Ryżu.
Instrukcje
1
W dużym rondlu wymieszaj wodę, 1 łyżkę masła, sok z cytryny, sos Worcestershire, musztardę i pieprz. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Worcestershire
Sok Z Cytryny
Musztarda
Masło
Pieprz
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj ryż z pakietem przypraw; wróć do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25-30 minut lub do momentu, gdy ryż zmięknie i wchłonie płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przyprawowa
Ryż
3
W międzyczasie na innej dużej patelni ugotuj krewetki, zieloną paprykę i cebulę na średnim ogniu na pozostałym maśle. Gotuj i mieszaj przez 7-9 minut lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy.
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje najlepsze opcje dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Winnicy Peju Napa Valley Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Peju Winery Napa Valley Sauvignon Blanc
Ten Sauvignon Blanc wyskakuje ze szklanki—ananas, marakuja, grejpfrut i liczi są bardzo widoczne na nosie. Podniebienie oferuje bardziej bujne owoce i jasną kwasowość z nutami kremowej cytrynowej tarty, guawy i moreli ze świeżym, czystym wykończeniem.