Dziki Ryż Congee
Dziki ryż Congee może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 13g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 3. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz smażone szalotki, ryż, imbir, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Spróbuj Vegetarian Rice Congee, Chicken Congee (Kasza Ryżowa), oraz Mushroom & Cabbage Brown Rice Congee dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 3-do 4-quart patelni, połączyć biały ryż, dziki ryż, bulion, wino ryżowe, sól, płatki chili, imbir, czosnek i 1 szklanka wody. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć i zmniejszyć ogień do gołego gotować na wolnym ogniu. Gotować (bez mieszania), aż biały ryż rozpadnie się na gęstą, owsiankę podobną do owsianki, a dziki ryż się otworzy i będzie bardzo delikatny, około 45 minut.
Chochla do głębokich misek i top z pieczone tofu, zielona cebula, kolendra, i smażone szalotki do smaku.