Dziki czosnek i biała fasola Curry
Przepis dziki czosnek i biała fasola Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Na 2,74 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, sok z limonki, pomidory śliwkowe puszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Dziki czosnek i biała fasola Curry, Tarta Z Grzybami I Białą Fasolą, oraz Zupa Z Białej Fasoli Z Dziką Rukolą I Cytryną Meyer.
Instrukcje
Mieć fasolę gotowy podded, lub gotowane, Jeśli za pomocą suszonej fasoli.
Rozgrzać olej na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu i pocić cebulę, aż będzie miękka i przezroczysta.
Na oddzielnej patelni rozgrzej wszystkie nasiona przypraw, aż uwolnią swój zapach i po prostu zaczną skakać na patelni. Wrzucić do moździerza i zmielić tłuczkiem jeszcze ciepłym.
Dodaj ciepłe przyprawy mielone do zmiękczonej cebuli wraz z chiles, Curry liści, liść limonki, i mielony Korzeń kolendry. Gotować przez kolejne 5 minut na dość małym ogniu, a następnie dodać rozgnieciony czosnek, jaggery, sok z limonki i sos rybny. Dobrze wymieszać i gotować przez 5 minut.
Dodaj pomidory, dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut, a następnie dodaj świeżą lub gotowaną suszoną fasolę i mleko kokosowe. Gotować delikatnie przez 10 do 15 minut (lub aż fasola będzie miękka, jeśli gotowanie świeże).
Podczas gotowania curry, umyć dziki czosnek bardzo dobrze, zbieranie na każdy liść dokładnie Dla mogą one nosić małe kamienie.
Kilka minut przed podaniem curry, dodać dziki czosnek i gotować, aż będzie tylko zwiędły i miękkie. Nie rozgotować—dziki czosnek powinien być jasny i żywy. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne. To curry powinno być miękkie, pachnące, delikatnie słodkie, ostre i słone, z wystarczającą ilością ciepła, aby cię ogrzać…
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Dodaj notatki moje notatki
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować David & Nadia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.