Dziczyzna Sauerbraten

Dziczyzna Sauerbraten
Dziczyzna Sauerbraten może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 54g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 12,56 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 303 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pieczeń z dziczyzny, cebula, ciasteczka gingersnap, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Dziczyzna Sauerbraten, Dziczyzna Bourguignon (Gulasz Z Dziczyzny), oraz Sauerbraten.

Instrukcje

1
Marynować dziczyznę: umieścić składniki marynaty (wino, ocet, woda, pieprz, jałowiec, musztarda, goździki, liście laurowe, tymianek, seler, marchew i cebula) w garnku i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
DziczyznaDziczyzna
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Wyłączyć ogień i pozostawić marynatę do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
3
Zanurzyć dziczyznę w marynacie i przechowywać w lodówce przez co najmniej 24 godziny i do 5 dni. Trzy dni to dobry czas na to.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
DziczyznaDziczyzna
4
Gdy będziesz gotowy do gotowania, usuń pieczeń z marynaty i posyp ją solą. Odstawić na około 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Rozgrzej piekarnik do 135°. faktycznie,225 to lepsza temperatura, ale pieczeń może potrwać do 8 godzin, aby prawidłowo gotować; to jest to, co robię w domu w weekendy. W275, pieczeń będzie prawdopodobnie około 5 godzin gotować. Możesz iść do 300 ° F-typowa pieczeń z dziczyzny będzie gotowa w 3 i pół godziny w tej temperaturze - ale dostaniesz szare, a nie różowe mięso. Ale i tak będzie smakować.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Brązowy dziczyzna w maśle lub oleju( opcjonalnie): teraz masz opcjonalny krok: możesz, jeśli wybierzesz, brązowy dziczyzna w maśle lub oleju. Zdecydowałem się nie, ponieważ jeśli następnie dusić dziczyznę w wystarczająco niskiej temperaturze, pozostanie różowy przez całą drogę. Jeśli brązowy Na Zewnątrz, dostaniesz szary pierścień wokół krawędzi dziczyzny po cięciu do niego. Tak czy inaczej jest w porządku.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
1
Zalać marynatę do holenderskiego piekarnika lub innego pokrywanego, odpornego na piekarnik garnka i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Dodaj dziczyznę do garnka. Przykryć i wstawić do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Jeśli dziczyzna nie jest zanurzona w marynacie, obracaj pieczeń co godzinę. Jest to również dobry sposób na sprawdzenie doneness - chcesz pieczeń prawie się rozpada.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
DziczyznaDziczyzna
4
Pieczeń powinna trwać od 3 1/2 do 8 godzin do gotowania, w zależności od temperatury piekarnika. W temperaturze 275°f gotowanie powinno potrwać około 5 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Wyjąć pieczeń z piekarnika i płaszcz z olejem lub roztopionym masłem: gdy pieczeń jest gotowy (całkowicie miękkie), wyjąć go z garnka i pokryć go z niektórych 1/4 szklanki oliwy z oliwek lub roztopionego masła. Resztę oleju lub masła należy zachować na później. Owinąć w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
SOS sauerbraten: Sauerbraten jest o sosie. Odcedzić płyn do gotowania przez sito o drobnych oczkach do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Weź 8 ciasteczek gingersnap i sproszkuj je w blenderze. Chcesz, aby wyglądał jak szorstki posiłek lub grubą mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka GingersnapCiasteczka Gingersnap
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
W średniej wielkości garnku rozpuścić 3 łyżki masła na średnim ogniu. Gdy spieni się i całkowicie się stopi, ubijamy 2 łyżki mąki. Zasmażkę gotować do uzyskania koloru kawy i śmietany, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Powoli ubijaj napięty płyn do gotowania, po jednej filiżance na raz. Mieszanina najpierw zamieni się w glinę, a następnie poluzuje w jedwabisty SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
10
Posmakuj soli-prawdopodobnie będzie jej potrzebować-i dodaj wystarczająco dużo do swojego smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
11
Ubij w 4 łyżkach sproszkowanych pierników. Na początku nie rozpuszczą się całkowicie, ale mieszają i znikną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka GingersnapCiasteczka Gingersnap
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
12
Posmakuj sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
13
Dodaj kolejną łyżkę gingersnaps, jeśli chcesz, lub dodaj łyżkę cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka GingersnapCiasteczka Gingersnap
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
14
Sos powinien smakować kwaśny, ciepły(ciasto z dyni, rodzaj pikantny ciepły) i trochę zippy i słodki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
15
podawać, pokroić pieczeń w 1/4 cala grube plastry. Dziczyzna może być sucha – ma zero tłuszczu-więc jedną z sztuczek, które robię, jest pokrycie każdego plasterka roztopionym masłem przed podaniem. Do wykonania tej sztuczki potrzeba około 1/2 stopionego patyczka.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
16
Podawać z dużą ilością sosu, trochę duszonej cebuli, i albo puree ziemniaczane, makaron jajeczny, lub spaetzle. Obfite czerwone wino byłoby tu idealne, podobnie jak ciemne, słodowe piwo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn