Dziczyzna Sauerbraten
Dziczyzna Sauerbraten może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 54g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 12,56 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 303 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pieczeń z dziczyzny, cebula, ciasteczka gingersnap, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Dziczyzna Sauerbraten, Dziczyzna Bourguignon (Gulasz Z Dziczyzny), oraz Sauerbraten.
Instrukcje
Marynować dziczyznę: umieścić składniki marynaty (wino, ocet, woda, pieprz, jałowiec, musztarda, goździki, liście laurowe, tymianek, seler, marchew i cebula) w garnku i doprowadzić do wrzenia.
Wyłączyć ogień i pozostawić marynatę do ostygnięcia.
Zanurzyć dziczyznę w marynacie i przechowywać w lodówce przez co najmniej 24 godziny i do 5 dni. Trzy dni to dobry czas na to.
Gdy będziesz gotowy do gotowania, usuń pieczeń z marynaty i posyp ją solą. Odstawić na około 15-20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 135°. faktycznie,225 to lepsza temperatura, ale pieczeń może potrwać do 8 godzin, aby prawidłowo gotować; to jest to, co robię w domu w weekendy. W275, pieczeń będzie prawdopodobnie około 5 godzin gotować. Możesz iść do 300 ° F-typowa pieczeń z dziczyzny będzie gotowa w 3 i pół godziny w tej temperaturze - ale dostaniesz szare, a nie różowe mięso. Ale i tak będzie smakować.
Brązowy dziczyzna w maśle lub oleju( opcjonalnie): teraz masz opcjonalny krok: możesz, jeśli wybierzesz, brązowy dziczyzna w maśle lub oleju. Zdecydowałem się nie, ponieważ jeśli następnie dusić dziczyznę w wystarczająco niskiej temperaturze, pozostanie różowy przez całą drogę. Jeśli brązowy Na Zewnątrz, dostaniesz szary pierścień wokół krawędzi dziczyzny po cięciu do niego. Tak czy inaczej jest w porządku.
Zalać marynatę do holenderskiego piekarnika lub innego pokrywanego, odpornego na piekarnik garnka i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj dziczyznę do garnka. Przykryć i wstawić do piekarnika.
Jeśli dziczyzna nie jest zanurzona w marynacie, obracaj pieczeń co godzinę. Jest to również dobry sposób na sprawdzenie doneness - chcesz pieczeń prawie się rozpada.
Pieczeń powinna trwać od 3 1/2 do 8 godzin do gotowania, w zależności od temperatury piekarnika. W temperaturze 275°f gotowanie powinno potrwać około 5 godzin.
Wyjąć pieczeń z piekarnika i płaszcz z olejem lub roztopionym masłem: gdy pieczeń jest gotowy (całkowicie miękkie), wyjąć go z garnka i pokryć go z niektórych 1/4 szklanki oliwy z oliwek lub roztopionego masła. Resztę oleju lub masła należy zachować na później. Owinąć w folię.
SOS sauerbraten: Sauerbraten jest o sosie. Odcedzić płyn do gotowania przez sito o drobnych oczkach do miski.
Weź 8 ciasteczek gingersnap i sproszkuj je w blenderze. Chcesz, aby wyglądał jak szorstki posiłek lub grubą mąkę.
W średniej wielkości garnku rozpuścić 3 łyżki masła na średnim ogniu. Gdy spieni się i całkowicie się stopi, ubijamy 2 łyżki mąki. Zasmażkę gotować do uzyskania koloru kawy i śmietany, często mieszając.
Powoli ubijaj napięty płyn do gotowania, po jednej filiżance na raz. Mieszanina najpierw zamieni się w glinę, a następnie poluzuje w jedwabisty SOS.
Posmakuj soli-prawdopodobnie będzie jej potrzebować-i dodaj wystarczająco dużo do swojego smaku.
Ubij w 4 łyżkach sproszkowanych pierników. Na początku nie rozpuszczą się całkowicie, ale mieszają i znikną.
Dodaj kolejną łyżkę gingersnaps, jeśli chcesz, lub dodaj łyżkę cukru.
Sos powinien smakować kwaśny, ciepły(ciasto z dyni, rodzaj pikantny ciepły) i trochę zippy i słodki.
podawać, pokroić pieczeń w 1/4 cala grube plastry. Dziczyzna może być sucha – ma zero tłuszczu-więc jedną z sztuczek, które robię, jest pokrycie każdego plasterka roztopionym masłem przed podaniem. Do wykonania tej sztuczki potrzeba około 1/2 stopionego patyczka.
Podawać z dużą ilością sosu, trochę duszonej cebuli, i albo puree ziemniaczane, makaron jajeczny, lub spaetzle. Obfite czerwone wino byłoby tu idealne, podobnie jak ciemne, słodowe piwo.