Dziś Kolacja: kurczak szybko pieczony Jacques ' a Pépina
Dziś Kolacja: szybko Pieczony kurczak Jacques ' a Pépina to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 85g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 1056 kalorii. Mieszanka oliwy z oliwek, musztardy dijon, tabasco i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 196 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: pikantny kurczak z imbirem i cytryną Jacques Pépin, Dziś Kolacja: polędwiczki wieprzowe faszerowane Jacques Pepin, oraz Ulubione ciasto Jacquesa Pépina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. W międzyczasie umieść kurczaka na desce do krojenia od strony piersi w dół i za pomocą nożyc kuchennych przeciąć po obu stronach kręgosłupa, aby go usunąć. Odwróć kurczaka i naciśnij delikatnie, ale mocno na mostek, aż kurczak się spłaści. Za pomocą ostrego noża, cięcie częściowo przez obie strony stawu między udem a nogą. Zrób to samo dla połączenia między skrzydłem a piersią.
Połącz pozostałe składniki w misce i dobrze ubijaj, aby połączyć. W dużej patelni over-proof, umieść skórkę kurczaka w dół i wlać połowę sosu nad nim, pocierając go w miąższ. Obrócić kurczaka i wylać na niego pozostały sos.
Umieść patelnię na dużym ogniu przez około 5 minut, aż kurczak zacznie skwierczeć i brązowy.
Przekładamy do piekarnika i pieczemy przez około 30 minut, aż skóra będzie trzeszczała i kurczak zostanie ugotowany. Pozostawić do odpoczynku na 5 minut przed rzeźbieniem.