Dziś Kolacja: Kliny Z Rzepy Glazurowanej Miodem
Dziś Kolacja: kliny z rzepy glazurowanej miodem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, rzep, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: łosoś glazurowany miodowo-sojowy z Bok Choy, Dziś Kolacja: łosoś z limonką i miodem z ryżem i Broccolini, oraz Kolacja dziś wieczorem: Kliny lodowe Blue Smoke z sosem Roquefort.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260°.
Pokrój rzepę na pół, a następnie każdą połowę na trzy kliny.
Na małej patelni wlać oliwę z oliwek. Wrzucić kliny, i pokroić je ze wszystkich stron w oleju.
Wstawić do piekarnika na 15 minut.
Usuń, Odwróć rzep na niegotowaną stronę.
Wstawić z powrotem do piekarnika na 7 minut.
Wyjąć z piekarnika i włączyć ostatnią niegotowaną stronę.
W międzyczasie wymieszać miód, gorącą wodę, cynamon, gałkę muszkatołową i sól koszerną w małej misce.
Umieść z powrotem w piekarniku na ostatnie pięć minut.