Dziś Kolacja: Espagueti Verde
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc daj dziś kolację: Espagueti Verde spróbuj. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 510 kalorii, 16G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać Poblano chiles, śmietana, ząbek czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 230 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: Caldo Verde, Dziś Kolacja: zupa jęczmienna al Verde, oraz Dziś Kolacja: Kurczak z pieczoną papryką i salsą Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obróć brojlerów do wysokiej. Ustaw chiles Poblano na blasze pokrytej folią, a następnie umieść arkusz pod brojlerem. Gotować, przewracając chiles od czasu do czasu z parą kleszczy, aż poczerniały ze wszystkich stron. Wyłącz brojlery i przenieś chiles do plastikowej torby.
Pozwól parze przez pięć do dziesięciu minut. Obrać poczernione skórki z chiles, a następnie usunąć łodygi i nasiona. Posiekać chiles, a następnie umieścić w blenderze wraz z kolendry, cebula, i czosnek. Przecier mieszaninę do gładkiej.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodać 5 łyżeczek soli. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na pudełku. Po zakończeniu makaron odcedzić w durszlaku.
W międzyczasie dodaj masło do dużego rondla ustawionego na średnim ogniu. Gdy się spieni, wlać mieszaninę chile. Gotować, częściowo przykryte, przez około 10 minut. Mieszaj od czasu do czasu.
Dodać śmietanę i 1 łyżeczkę soli.
Dodaj makaron do rondla i dobrze wrzucić. Podziel makaron między cztery talerze. Na wierzchu posypać serem Manchego.