Krewetki Miodowe & Polenta

Krewetki Miodowe & Polenta
Krewetki miodowe i Polenta mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 470 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, krewetki, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 109 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Krewetki Satay (krewetki / krewetki z pikantnym sosem orzechowym), Krewetki smażone na patelni (krewetki słodkowodne)/???, oraz Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 204°C (400°f). Masło naczynie do pieczenia 8 x 10 cali (20,3 x 25,4 cm). Oliwa blacha do pieczenia z oliwą z oliwek. Odstaw patelnie na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Połącz pastę pomidorową, miód, sok z cytryny, oliwę z oliwek, ostry sos, czosnek w proszku i szczyptę lub dwie soli w średniej misce. Krewetki wrzucić z marynatą. Odstawić miskę na bok, co kilka minut mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Ostry SosOstry Sos
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MarynataMarynata
KrewetkiKrewetki
MiódMiód
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dla polenta: doprowadzić 3 szklanki zimnej wody do wrzenia w średnim garnku ze stali nierdzewnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj polentę. Gotować siedem minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
4
Zdjąć garnek z ognia, przykryć i odstawić na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
W dużej misce wymieszaj kukurydzę (całkowicie rozmrożoną, jeśli jest zamrożona), porzeczki, miód, masło i tymianek. Polentę wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PorzeczkiPorzeczki
PolentaPolenta
MasłoMasło
MiódMiód
TymianekTymianek
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodać mieszaninę polenta do maślanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Rozprowadzić równomiernie łopatką i wstawić do piekarnika, aby piec przez 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
8
Rozprowadzić mieszaninę krewetek równomiernie na naoliwionej blasze do pieczenia. Po upieczeniu polenty przez 25 minut dodaj krewetki do piekarnika, razem z polentą.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
KrewetkiKrewetki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
9
Umieść obie patelnie na tym samym stojaku, jeśli to możliwe; w przeciwnym razie umieść blachę do pieczenia na Dolnym stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Piec krewetki przez pięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjmij blachę z piekarnika i odwróć wszystkie krewetki. Powrót do piekarnika i piec dodatkowe pięć minut, aż polenta jest lekko rumiane i krewetki są różowe i jędrne.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjmij krewetki i polentę z piekarnika. Aby służyć, czerpać poszczególne porcje polenty na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Połóż kilka krewetek na każdej porcji, a następnie top z pokruszoną fetą, świeżą pietruszką i kaparami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka
KaparyKapary
KrewetkiKrewetki
Ser FetaSer Feta
14
W razie potrzeby skropić kilkoma rzęsami ostrego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
15
Reprinted with permission from Homemade Living: Keeping Bees with Ashley English: All you Need to Know to Tend ule, Harvest Honey & More. Tekst © 2011 by Ashley English. Opublikowane przez Lark Crafts, oddział Sterling Publishing Co., Inc.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód

Składniki

4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPieprz czarnyPieprz czarny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Bita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie2(zima)3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiporzeczkiporzeczki796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiser feta, pokruszonyser feta, pokruszony283Orzechy dowolne (posiekane)1/4 szklanki ziaren kukurydzy, świeże lub mrożone1/4 szklanki ziaren kukurydzy, świeże lub mrożone2(zima)natka pietruszki, drobno posiekananatka pietruszki, drobno posiekana11 funt cukinii,świeży tymianek lub 1/2 łyżeczki suszonegoświeży tymianek lub 1/2 łyżeczki suszonego1(może być lub przeglądać)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami11 funt cukinii,posiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuliposiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuli1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipolentapolenta454Orzechy dowolne (posiekane)krewetki obrane i obranekrewetki obrane i obrane4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól morskaSól morska4(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn