Krewetki miodowe i Polenta mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 470 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, krewetki, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 109 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Krewetki Satay (krewetki / krewetki z pikantnym sosem orzechowym), Krewetki smażone na patelni (krewetki słodkowodne)/???, oraz Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 204°C (400°f). Masło naczynie do pieczenia 8 x 10 cali (20,3 x 25,4 cm). Oliwa blacha do pieczenia z oliwą z oliwek. Odstaw patelnie na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
1
Połącz pastę pomidorową, miód, sok z cytryny, oliwę z oliwek, ostry sos, czosnek w proszku i szczyptę lub dwie soli w średniej misce. Krewetki wrzucić z marynatą. Odstawić miskę na bok, co kilka minut mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W Proszku
Pasta Pomidorowa
Sok Z Cytryny
Ostry Sos
Oliwa Z Oliwek
Marynata
Krewetki
Miód
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dla polenta: doprowadzić 3 szklanki zimnej wody do wrzenia w średnim garnku ze stali nierdzewnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodaj polentę. Gotować siedem minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
4
Zdjąć garnek z ognia, przykryć i odstawić na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
W dużej misce wymieszaj kukurydzę (całkowicie rozmrożoną, jeśli jest zamrożona), porzeczki, miód, masło i tymianek. Polentę wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Porzeczki
Polenta
Masło
Miód
Tymianek
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodać mieszaninę polenta do maślanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
7
Rozprowadzić równomiernie łopatką i wstawić do piekarnika, aby piec przez 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Szpatułka
8
Rozprowadzić mieszaninę krewetek równomiernie na naoliwionej blasze do pieczenia. Po upieczeniu polenty przez 25 minut dodaj krewetki do piekarnika, razem z polentą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Krewetki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
9
Umieść obie patelnie na tym samym stojaku, jeśli to możliwe; w przeciwnym razie umieść blachę do pieczenia na Dolnym stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
10
Piec krewetki przez pięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Wyjmij blachę z piekarnika i odwróć wszystkie krewetki. Powrót do piekarnika i piec dodatkowe pięć minut, aż polenta jest lekko rumiane i krewetki są różowe i jędrne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
12
Wyjmij krewetki i polentę z piekarnika. Aby służyć, czerpać poszczególne porcje polenty na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Połóż kilka krewetek na każdej porcji, a następnie top z pokruszoną fetą, świeżą pietruszką i kaparami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Pietruszka
Kapary
Krewetki
Ser Feta
14
W razie potrzeby skropić kilkoma rzęsami ostrego sosu.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.