Dzbanki do czekolady wędzone-Tea-Infused de Crème
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc spróbuj wędzonej herbaty z czekoladowymi garnkami de Crème. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 97 centów za porcję. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, żółtka jaj, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Spróbuj Garnki czekoladowe de Creme, Garnki czekoladowe de Crème, oraz Garnki czekoladowe de Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić drobno posiekane słodko-gorzkie w dużej misce. Doprowadzić heavywhipping śmietana, pełne mleko, i smokedtea gotować na wolnym ogniu w dużym średnim rondlu na średnim ogniu. Wyłączyć ogień; dodać 1 / 4Cup cukru i wymieszać do rozpuszczenia. Strome teauncovered 5 minut.
Żółtka ubić i pozostałą 1/4 szklanki cukru w średniej misce do wymieszania. Stopniowo mieszamy gorącą śmietanę w mieszaninę żółtkową, a następnie przecedzamy czekoladą.
Ubijaj, aż czekolada się roztopi, a krem będzie gładki. Przykryć i chillcustard na noc.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 149°. podziel budyń między 3/4 szklanki ramekin lub kubków budyniu.Przykryj każdy ramekin plastikową owijką i ułóż ramekiny w dużym naczyniu do pieczenia. Ostrożnie dodać wystarczająco ciepłą wodędo patelni do pieczenia, aby dostać się w połowie upsides ramekins.
Piec kremy w kąpieli wodnej untiljust ustawić w centrum, o 55 minut.
Usunąć ramekiny z wody. Uncoverand przechowywać w lodówce do zimna, co najmniej 6 hours.DO AHEAD: budyń można zrobić 1 dzień. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Połącz śmietanę i cukier w misce medium. Zeskrobać nasiona z vanillabean; trzepaczka aż szczyty tworzą.Dollop krem na szczycie kremu i podawać.