Dyniowe tosty francuskie Nadziewane jeżyn-Karmel Mascarpone

Dyniowe tosty francuskie Nadziewane jeżyn-Karmel Mascarpone
Przepis Dynia francuskie tosty Nadziewane jeżyn-Karmel Mascarpone może zaspokoić Amerykański głód w mniej więcej 1 godzina. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1293 kalorii, 19g białka, oraz 93g tłuszczu każdy. Sprawdza się jako dość drogie przystawki. Jeśli masz cukier, ekstrakt z wanilii, rum i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tosty francuskie Mascarpone z ciepłym syropem jeżyn, Nadziewane tosty francuskie z jeżyn z polewą jeżyn, oraz Tost Francuski Nadziewany Truskawkami Mascarpone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Krem rozgrzać w małym rondlu na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Połączyć cukier i wodę w małym rondlu na dużym ogniu i gotować, bez mieszania, aż bursztynowy brązowy, o 8 protokół. Powoli ubij ciepłą śmietanę, puree z jeżyn i likier i gotuj, aż będzie gładka i lekko zagęszczona, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
LikierLikier
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Zdjąć z ognia i ubić ekstrakt z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Niech dojdzie do temperatury pokojowej.
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Jajka, cukier i sól ubić w dużym naczyniu do pieczenia na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Dodaj puree z dyni, zmielone przyprawy, mleko, 1/4 szklanki ciężkiej śmietany, wanilii i rumu i ubijaj, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
Krem CiężkiKrem Ciężki
WaniliaWanilia
PrzyprawyPrzyprawy
MlekoMleko
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Umieścić 4 kromki chleba w mieszaninie kremu i odstawić na 2 minuty. Ostrożnie obrócić plastry i odstawić, aż chleb jest całkowicie przemoczony, o 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
ChlebChleb
10
Gdy chleb jest moczenie, ciepła 3 łyżki masła i 1 łyżka oleju w dużej patelni na średnim ogniu, aż mieszanina zaczyna skwierczeć. Gotować 4 kromki chleba na złoty kolor na dnie, o 2 do 3 protokół. Odwróć i kontynuuj gotowanie, aż dno będzie złotobrązowe, o 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Wyjąć do blachy do pieczenia w piekarniku, aby utrzymać ciepło. Wytrzyj patelnię papierowymi ręcznikami i powtórz proces z masłem, olejem i pozostałymi 4 kawałkami chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Połącz mascarpone i pozostałą 1/4 szklanki ciężkiej śmietany w misce i za pomocą miksera stojącego lub miksera ręcznego, ubijaj, aż będzie puszysta i gładka. Zeskrobać mieszaninę do miski i złożyć w kilku łyżkach sosu jeżynowo-karmelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Krem CiężkiKrem Ciężki
JeżynyJeżyny
MascarponeMascarpone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Umieść sos w małym rondlu na małym ogniu i ogrzać lub umieścić go w kuchence mikrofalowej na minutę lub tak po prostu ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
14
Wyjmij francuskie tosty z piekarnika i ułóż je na półmisku. Na wierzchu 4 plastry tosta z dużą łyżką jeżyn-karmel mascarpone i niektóre z jeżyn. Przykryć pozostałymi 4 kawałkami tostów i skropić każdy z ciepłym sosem karmelowym z jeżynami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
JeżynyJeżyny
MascarponeMascarpone
KarmelKarmel
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Posypać cukrem cukierniczym, udekorować świeżą gałązką mięty i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
świeża Miętaświeża Mięta

Składniki

1kufeljeżyny, połówkijeżyny, połówki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipuree z jeżynpuree z jeżyn2(może być lub przeglądać)Likier jeżynLikier jeżyn8plastryday old chała, plastry 1/2 cala grubościday old chała, plastry 1/2 cala grubości4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCukier dla cukiernikówCukier dla cukierników1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ciemny rumciemny rum4largesjajajaja2(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony0(może być lub przeglądać)imbir mielonyimbir mielony0(może być lub przeglądać)gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrem ciężki, podzielonykrem ciężki, podzielony3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimascarpone, w temperaturze pokojowejmascarpone, w temperaturze pokojowej1sprigŚwieża mięta, do dekoracjiŚwieża mięta, do dekoracji1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipuree z dynipuree z dyni0(może być lub przeglądać)sól drobnasól drobna596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata6(zima)masło niesolonemasło niesolone1(może być lub przeglądać)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej2(może być lub przeglądać)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej4146 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipełne mleko, plus więcej w razie potrzebypełne mleko, plus więcej w razie potrzeby
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn