Dyniowe tosty francuskie Nadziewane jeżyn-Karmel Mascarpone

Dyniowe tosty francuskie Nadziewane jeżyn-Karmel Mascarpone
Przepis Dynia francuskie tosty Nadziewane jeżyn-Karmel Mascarpone może zaspokoić Amerykański głód w mniej więcej 1 godzina. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1293 kalorii, 19g białka, oraz 93g tłuszczu każdy. Sprawdza się jako dość drogie przystawki. Jeśli masz cukier, ekstrakt z wanilii, rum i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tosty francuskie Mascarpone z ciepłym syropem jeżyn, Nadziewane tosty francuskie z jeżyn z polewą jeżyn, oraz Tost Francuski Nadziewany Truskawkami Mascarpone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Krem rozgrzać w małym rondlu na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Połączyć cukier i wodę w małym rondlu na dużym ogniu i gotować, bez mieszania, aż bursztynowy brązowy, o 8 protokół. Powoli ubij ciepłą śmietanę, puree z jeżyn i likier i gotuj, aż będzie gładka i lekko zagęszczona, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
LikierLikier
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Zdjąć z ognia i ubić ekstrakt z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Niech dojdzie do temperatury pokojowej.
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Jajka, cukier i sól ubić w dużym naczyniu do pieczenia na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Dodaj puree z dyni, zmielone przyprawy, mleko, 1/4 szklanki ciężkiej śmietany, wanilii i rumu i ubijaj, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
Krem CiężkiKrem Ciężki
WaniliaWanilia
PrzyprawyPrzyprawy
MlekoMleko
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Umieścić 4 kromki chleba w mieszaninie kremu i odstawić na 2 minuty. Ostrożnie obrócić plastry i odstawić, aż chleb jest całkowicie przemoczony, o 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
ChlebChleb
10
Gdy chleb jest moczenie, ciepła 3 łyżki masła i 1 łyżka oleju w dużej patelni na średnim ogniu, aż mieszanina zaczyna skwierczeć. Gotować 4 kromki chleba na złoty kolor na dnie, o 2 do 3 protokół. Odwróć i kontynuuj gotowanie, aż dno będzie złotobrązowe, o 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Wyjąć do blachy do pieczenia w piekarniku, aby utrzymać ciepło. Wytrzyj patelnię papierowymi ręcznikami i powtórz proces z masłem, olejem i pozostałymi 4 kawałkami chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Połącz mascarpone i pozostałą 1/4 szklanki ciężkiej śmietany w misce i za pomocą miksera stojącego lub miksera ręcznego, ubijaj, aż będzie puszysta i gładka. Zeskrobać mieszaninę do miski i złożyć w kilku łyżkach sosu jeżynowo-karmelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Krem CiężkiKrem Ciężki
JeżynyJeżyny
MascarponeMascarpone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
13
Umieść sos w małym rondlu na małym ogniu i ogrzać lub umieścić go w kuchence mikrofalowej na minutę lub tak po prostu ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
14
Wyjmij francuskie tosty z piekarnika i ułóż je na półmisku. Na wierzchu 4 plastry tosta z dużą łyżką jeżyn-karmel mascarpone i niektóre z jeżyn. Przykryć pozostałymi 4 kawałkami tostów i skropić każdy z ciepłym sosem karmelowym z jeżynami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
JeżynyJeżyny
MascarponeMascarpone
KarmelKarmel
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Posypać cukrem cukierniczym, udekorować świeżą gałązką mięty i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
świeża Miętaświeża Mięta

Składniki

1kufeljeżyny, połówkijeżyny, połówki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepuree z jeżynpuree z jeżyn2warzywo (np. szpinak)Likier jeżynLikier jeżyn82 łyżki roztopionego masładay old chała, plastry 1/2 cala grubościday old chała, plastry 1/2 cala grubości41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychCukier dla cukiernikówCukier dla cukierników1porcja startego parmezanuciemny rumciemny rum4larges(częściowo & )(częściowo & )2warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony0warzywo (np. szpinak)imbir mielonyimbir mielony0warzywo (np. szpinak)gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem ciężki, podzielonykrem ciężki, podzielony3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemascarpone, w temperaturze pokojowejmascarpone, w temperaturze pokojowej1sprigŚwieża mięta, do dekoracjiŚwieża mięta, do dekoracji1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepuree z dynipuree z dyni0warzywo (np. szpinak)sól drobnasól drobna591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi6Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone1warzywo (np. szpinak)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)2warzywo (np. szpinak)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm4141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepełne mleko, plus więcej w razie potrzebypełne mleko, plus więcej w razie potrzeby
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn