Dynia Zimowa Pieczona
Pieczona dynia zimowa może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Ten przepis służy 8. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, pieprz, zmielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 48%. Podobne przepisy to Dynia Zimowa Pieczona, Dynia Zimowa Pieczona, oraz Dynia Zimowa Pieczona Imbirem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. obierz squasha obieraczką do warzyw. Połowę długości, wyrzucić nasiona, a następnie pokroić w 1-calową kostkę.
Umieścić w dużej misce i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać masło na średniej patelni na średnim ogniu. Gdy masło przestaje się spieniać i staje się jasnobrązowe, zdjąć patelnię z ognia i natychmiast dodać szałwię, cukier, ocet (cofnij się, aby nie dostać rozpryski), melasę i tosty przyprawy pocierać.
Dobrze wymieszać i niech gotować na średnim ogniu na małym ogniu przez 1 do 2 minut, aby stopić smaki.
Wlać mieszaninę octu na squasha i wrzucić dobrze, a następnie przenieść do ciężkiego obramowanej blachy do pieczenia lub naczynia do pieczenia wystarczająco duże, aby trzymać squasha w jednej warstwie.
Umieścić w piekarniku i piec, podrzucając co najmniej raz, aż bardzo miękkie i karmelizowane, o 45 minut do 1 godziny. Odstawić na bok, aż będzie wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, ale nadal ciepły, więc płyny są ciekłe.
Pracując partiami, jeśli to konieczne, przenieś ciepłą dynię i wszystkie płyny do gotowania do robota kuchennego i przetworz do gładkości. Zużyć natychmiast, przechowywać w lodówce do 5 dni lub zamrażać do 2 miesięcy.
Podawać puree na własną rękę jako dodatek do pieczonego kurczaka, indyka lub wieprzowiny; wymieszać z polentą tuż przed końcem gotowania; użyć jako farsz do ravioli; zrobić zupę; lub użyć do smaku pastiny. Możesz też pominąć szałwię, doprawić zmielonym cynamonem i świeżo startą gałką muszkatołową do smaku i użyć jako substytut dyni w puszkach w ulubionym przepisie na ciasto z dyni.
Odmiana Dymionej dyni: ugotuj przygotowaną dynię na blasze do pieczenia w przykrytym grillu z namoczonymi wiórkami, aby nadać lekko zadymiony smak. Substytut w jednym z przepisów, które wymagają pieczonego squasha. Jeśli gotowanie kabocha, żołądź, lub inne trudne do obierania squash, pokroić na pół, miarka się nasiona, i pocierać wnętrzności i cięcia krawędzi z mieszaniny octu / melasy.
Umieść na blasze do pieczenia, pokrój boki w górę i piecz w temperaturze 400 stopni F do miękkości. Wyjąć i puree.
Toast nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry i ziarna pieprzu w małej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Kiedy Koper zmieni kolor na jasnobrązowy, pracuj szybko. Włącz wentylator wyciągowy, dodaj płatki czerwonej papryki i wrzuć, Wrzuć, Wrzuć, zawsze pod wentylatorem. Natychmiast przekręć mieszankę przypraw na talerz, aby ostygła.
Umieścić mieszaninę w blenderze z chili w proszku, sól, i cynamon i miksować, aż przyprawy są równomiernie zmielone. Jeśli masz mały młynek do przypraw lub młynek do kawy przeznaczony do mielenia przypraw, zmiel tylko koper włoski, kolendrę, pieprz i płatki chili.
Wlać do miski i wrzucić z pozostałymi składnikami. Przechowywać mieszankę przypraw w szklanym słoiku w chłodnym, suchym miejscu lub zamrozić.
Nuty szefa kuchni: opiekanie odświeża przyprawy, uwalnia ich oleje i sprawia, że są bardziej pachnące, a także dodaje nowy wymiar smaku.
Posmakuj chili w proszku przed dodaniem i, jeśli ostre i gorące, zmniejsz ilość. Kalifornijskie chili są prawie słodkie, nie gorące.