Dynia Zimowa Pieczona
Pieczona dynia zimowa może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 305 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, niezsiarczoną melasę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dynia Zimowa Pieczona, Dynia Zimowa Pieczona Imbirem, oraz Dynia Zimowa Pieczona Imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Squasha obrać obieraczką do warzyw. Połowę długości, wyrzucić nasiona, a następnie pokroić w 1-calową kostkę.
Rozgrzać masło na średniej patelni na średnim ogniu. Gdy masło przestaje się spieniać i staje się jasnobrązowe, zdejmij patelnię z ognia i natychmiast dodaj szałwię, rozmaryn, cukier, ocet (cofnij się, aby nie dostać rozpryski) i melasę.
Dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i niech gotować na średnim ogniu przez 1 do 2 minut, aby stopić smaki. Doprawić szczyptą soli i pieprzu.
Wlać mieszaninę octu na squasha i wrzucić dobrze, a następnie przenieść do ciężkiego obramowanej blachy do pieczenia lub naczynia do pieczenia wystarczająco duże, aby trzymać squasha w jednej warstwie.
Umieścić w piekarniku i piec, podrzucając co najmniej raz, aż bardzo miękkie i karmelizowane, o 1 godzinę. Odstawić na bok, aż będzie wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, ale nadal ciepły, więc płyny są ciekłe.
Pracując partiami, jeśli to konieczne, przenieś ciepłą dynię i wszystkie płyny do gotowania do robota kuchennego i przetworz do gładkości. Zużyć natychmiast lub przechowywać w lodówce do 5 dni lub zamrażać do 2 miesięcy.