Dynia Szyfonowa Torte
Przepis Dynia Szyfonowa Torte mogą być wykonane w około 20 minut. Ten przepis zawiera 16 porcji z 131 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Za 51 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło ten deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Jeśli masz pod ręką zmielone goździki, cukier, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy obejmują Czekoladowy Szyfonowy Tort, Ciasto Z Szyfonu Dyniowego, oraz Ciasto Dyniowe Szyfonowe I.
Instrukcje
W małej misce połącz okruchy ciastek i masło. Dociśnij spód natłuszczonego 9 cali. tortownica; odłóż na bok.
W rondelku połącz żelatynę i mleko; odstawić na 5 minut.
Podgrzej mieszankę mleka do temperatury tuż poniżej wrzenia; zdjąć z ognia. Dodaj cukier do rozpuszczenia.
Dodaj dynię, sól, cynamon, imbir i goździki; dobrze wymieszaj. Złożyć bitą polewę.
Polać skórką. Wstaw do lodówki do zestalenia, około 3 godzin.
Zdejmij boki patelni tuż przed podaniem.
W razie potrzeby udekoruj dodatkową bitą polewą.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tort w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "