Dwukrotnie Gotowane Frytki
Dwa razy gotowane frytki to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 428 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to frytki, jak zrobić frytki w domu, Frytki Gotowane Z Kaczki, oraz Powoli Gotowany Francuski Dip.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia. Linia duża blacha do pieczenia z kilku warstw ręczników papierowych.
Pokrój 1 ziemniaka wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala. Ułóż od 2 do 3 plastrów ziemniaków na raz i pokrój wzdłuż na pałeczki o szerokości 1/4 cala. Paluszki ziemniaczane gotować we wrzącej wodzie, aż zacznie zmiękać, 3 do 4 minut. Używając szczelinowej łyżki lub szczypiec, przenieś patyczki ziemniaczane do wyłożonej papierem ręcznikiem blachy do pieczenia, aby osuszyć. Powtórz cięcie, blanszowanie i odsączanie pozostałych ziemniaków. Pat paluszki ziemniaczane suche z dodatkowymi ręcznikami papierowymi. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Odstawić na zewnątrz w temperaturze pokojowej.
Wlej tyle oleju rzepakowego do ciężkiego dużego garnka, aby osiągnąć głębokość 4 cali. Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku garnka; rozgrzać olej do 177°. pracując partiami, dodaj paluszki ziemniaczane do oleju i smażyć na złoty kolor, około 6 minut.
Przenieś do czystych ręczników papierowych do osuszenia.
Aby uzyskać najlepsze wyniki, podawać każdą partię frytek natychmiast. W razie potrzeby można je ogrzać na blasze do pieczenia w piekarniku o temperaturze 149°, podczas gdy pozostałe ziemniaki są smażone.