Dwa razy ugotowana pięcioramienna jagnięcina z czerwonymi Chilami
Dwa razy ugotowana pięcioramienna jagnięcina z czerwonymi Chilami to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 41g białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz anyż, zieloną cebulę, długie chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Powoli gotowany kurczak z pieczonym New Mexico Green Chiles, Jagnięcina z kminkiem i Chiles, oraz Stojak jagnięcy z Pasilla Chiles.
Instrukcje
1
Przynieś duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać jagnięcinę; zmniejszyć ogień do średniego i gotować delikatnie 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
3
Drenaż. Odstawić.
4
Połącz cukier i 6 łyżek wody w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż karmel ma głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 8 minut, w zależności od patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
5
Usuń z ognia; dodaj 3 szklanki wody, sos sojowy i czarny ocet do karmelu; wymieszać na średnim ogniu, aby rozpuścić wszelkie kawałki karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Czarny
Karmelowe Bitki
Sos Sojowy
Karmel
Woda
6
Przenieść mieszaninę karmelu do bardzo dużego szerokiego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodaj pozostałe 3 szklanki wody, imbir, anyż Gwiaździsty, czosnek, chiles i pięć przypraw w proszku, a następnie jagnięcina shanks. Doprowadzić do wrzenia (ciecz nie pokryje goleń całkowicie). Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć szczelnie i gotować na wolnym ogniu, aż jagnięcina będzie bardzo delikatna, obracając od czasu do czasu, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Anyż Gwiaździsty
Papryka Chili
Czosnek
Imbir
Woda
8
Przenieść jagnięcinę na powierzchnię roboczą. Odtłuścić tłuszcz z sosu i wyrzucić; doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
SOS
Jagnięcina
9
Usuń mięso z kości w kawałkach wielkości kęsa; Odrzuć kości. Mięso do sosu wrzucić do garnka. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Chill uncovered unto cold, then cover and keep chilled.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
10
Przynieść jagnięcinę i sos na wolnym ogniu; przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego