Dwa pieczone ziołami indyki z sosem Bourbon
Dwa pieczone ziołami indyki z sosem Bourbon to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 439 kalorii. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 14. Udaj się do sklepu i odebrać indyka, ząbki czosnku, SOS bourbon, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Indyk pieczony ziołami z sosem, Indyk pieczony ziołami z sosem, oraz Ziołowy pieczony indyk z sosem żurawinowym.
Instrukcje
Wyjąć podroby i szyję z indyka; w razie potrzeby umieścić w lodówce do użycia w sosie. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Włożyć indyka, pierś do góry, na stelażu na lekko nasmarowanej patelni do pieczenia. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i tuck pod ptakiem.
W małej miseczce połączyć masło i kolejne 4 składniki; natrzeć 2 łyżki. sezonowane masło w jamie indyka.
Umieść cebulę, seler i czosnek w jamie indyka. Pocierać pozostałe 4 łyżki. przyprawione masło na zewnątrz indyka, nogi i w ogóle. Wiązać końce nóg razem z ciężkim sznurkiem, lub zakładać pod klapą skóry wokół ogona.
Piec w temperaturze 325 przez 2 1/2 do 3 godzin lub do momentu włożenia termometru do mięsa w mięsistą część uda 17
Osłoń indyka folią aluminiową pod koniec gotowania, jeśli to konieczne, aby zapobiec przerostowi.
Przełożyć indyka na półmisek, rezerwując kapiele z patelni na sos Bourbon.
Odstawić indyka, przykrytego folią, co najmniej 15 minut przed wyrzeźbieniem.
Dekoruj talerz, w razie potrzeby.
Indyka podawać z sosem Bourbon.