Dużo hałasu o pieczarkowe Steki wołowe gotowane w Ale

Much Ado około Steki wołowe pieczarkowe gotowane w Ale może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 54g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odebrać top okrągły stek, masło, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake, Steki z polędwicy wołowej z sosem z czerwonego wina i grzybów, oraz Świeże ziołowe steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić confit grzybowy, rozpuść masło w 1 łyżce oleju na średnim ogniu na dużej patelni saute.
Dodaj cebulę i saute, aż zaczną się przeźroczyste.
Dodać grzyby i gotować, aż zrezygnują z soków. Obniżyć ogień i gotować, aż mieszanina karmelizuje, a następnie doprawić solą i pieprzem do smaku i wyjąć do miski. Przykryć i odstawić.
Na tej samej patelni podgrzać drugą łyżkę oleju na średnim ogniu i podsmażyć steki około 2 minut z każdej strony. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i dodaj piwo. Utrzymać ale na wolnym ogniu, tuż poniżej wrzenia i gotować odkryte do przetargu widłowego, o 45 minut do 1 godziny.
Wyjmij stek na deskę do rzeźbienia, aby odpocząć. Zwiększyć ciepło pod patelnią, aby umożliwić ale zmniejszyć o dwie trzecie. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć z ognia i ubić na maśle tuż przed podaniem.
Stek pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na półmisku. Łyżka cebuli grzybowej confit i sos łyżka wokół.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.