Duża sałatka z kurczakiem i croutonem

Duża sałatka z kurczakiem i croutonem
Przepis Big Chicken & crouton sałatka może być wykonane w około 20 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 694 kalorie, 65g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jeśli masz gotowego pieczonego kurczaka, chrupiący chleb, estragon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 77%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Liście Romaine Z Sosem Cezara I Dużym Croutonem, Sałatka Croutona, oraz Chrupiąca Sałatka Crouton.

Instrukcje

1
Wyjmij skórę z kurczaka i wyciągnij mięso z kości w kawałkach. Rozerwać mięso na mniejsze kawałki. Pieczywo tostujemy, następnie posmarowujemy oliwą z oliwek. Z grubsza pokroić na grube grzanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
GrzankiGrzanki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
2
Włożyć sałatę do dużej miski i rozsypać warstwami kurczaka, selera, cebuli i ogórka. Sałatka będzie tak trzymać do 2 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Majonez wymieszać z octem i dobrze doprawić. Wymieszać z posiekanym estragonem, a następnie łyżką sałatki. Dobrze wrzucić, rozsypać z grzankami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
GrzankiGrzanki
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn