Duszony Kurczak Z Duszą
Uduszony Kurczak z duszą może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 601 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, kurczak, seler, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Gulasz Z Kurczaka Dla Duszy, Rosół dla duszy, oraz Kurczak Dla Niemowląt Soul.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Kawałki kurczaka przyprawiamy 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Pogłębiać w 3/4 szklanki mąki, miejsce na patelni, i brązowy ze wszystkich stron. Odstawić kurczaka na bok, i spuścić patelnię, zastrzegając o 1 łyżka masła.
Zmniejszyć ogień patelni do średnio niskiej, i mieszać w cebuli, seler, czosnek, i marchew. Gotować 5 minut, do miękkości. Wymieszać z mąką i gotować 5 minut więcej.
Wlać bulion z kurczaka, doprawić pieprzem cayenne, a pozostałą solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu.
Powrót kurczaka na patelnię, przykryć, i kontynuować gotowanie 30 minut, aż soki z kurczaka uruchomić jasne i sos zgęstniał.