Duszony Kurczak Z Andouille
Need a dairy free main course? Duszony kurczak z Andouille może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 49g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz kiełbasę andouille, udka z kurczaka, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Duszony Kurczak Z Kiełbasą Andouille, Kurczak Duszony Południowy, oraz Marokański Duszony Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Każde udo z kurczaka pokroić na ćwiartki (lub 1 1/2-calowe kawałki, jeśli są duże). Osuszyć i doprawić 1 łyżeczką soli.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę i gotować, mieszając, 1 minutę.
Dodać kurczaka w jednej warstwie i gotować niezakłócony aż rumiane, o 4 protokół. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kurczak będzie złoty kolor, o 5 Więcej minut.
Posypać mąką kurczaka i gotować, mieszając, 1 minutę.
Wymieszać bulion i ziemniaki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, pokryte, aż ziemniaki są po prostu miękkie, o 10 protokół. Wymieszać w okrze i gotować, przykryte, aż kurczak i ziemniaki są gotowane przez, 5 do 10 więcej minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać sok z limonki i kolendry.