Duszony kurczak all ' Arrabbiata
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Duszony kurczak all ' Arrabbiata może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.75 za porcję. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 24g białka, oraz 28g tłuszczu. Jeśli masz liść laurowy, pasta pomidorowa, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak arrabbiata, Kurczak Arrabbiata, oraz Krewetka Arrabbiata.
Instrukcje
Kurczaka doprawić solą i pieprzem. W dużej patelni żaroodpornej, rozgrzać olej, aż się połysk.
Dodać stronę skórki kurczaka w dół i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane, 7 protokół.
Przełożyć kurczaka na półmisek.
Wylać wszystko, ale 2 łyżki tłuszczu z patelni.
Dodać cebulę, czosnek, pokruszony czerwony pieprz i liść laurowy i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cebula zmięknie.
Dodać paprykę i poblano i gotować, aż zmiękną. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować przez 1 minutę.
Dodaj wino i gotować przez 2 protokół, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.
Dodać pomidory i ich soki, ocet i gałązki majeranku i doprowadzić do duszenia.
Ustaw nogi kurczaka na patelni skórą do góry.
Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 35 minut, aż kurczak zostanie ugotowany. Wyrzucić majeranek i doprawić sosem solą i pieprzem.
Udekorować posiekanym majerankiem i podawać.