Need a dairy free main course? Duszone żeberka wołowe mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 5,47 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1207 kalorii, 41g białka, oraz 99g tłuszczu każdy. Jeśli masz liście laurowe, mąkę, bulion wołowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. 189 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Duszone Żeberka Wołowe, Żeberka Wołowe, oraz Żeberka Wołowe.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu. Żeberka doprawić solą i pieprzem do smaku i zagotować w mące. Żeberka smażyć na oleju w małych partiach, dodając w razie potrzeby olej, aby podsmażyć mięso. Powinno to zająć od 2 do 3 minut na partię. Odstaw żebra na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Mąka Uniwersalna
Mięso
żeberka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
W tym samym garnku, dodać cebulę i saute 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodaj seler i marchew i saute przez 1 więcej minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku, a następnie wymieszać z czosnkiem, liśćmi laurowymi i tymiankiem i gotować jeszcze przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Liście Laurowe
Marchew
Seler
Czosnek
Tymianek
4
Odgazuj garnek czerwonym winem, skrobając wszystkie kawałki na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodać bulion, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
6
Dodać żeberka i dalej gotować przez 2 godziny, aż sos zgęstnieje. Pietruszkę wymieszać i podawać.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym winem, którego możesz spróbować, Jest Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.