Duszone w piecu kury kornwalijskie z octem jabłkowym i ciepłym sosem warzywnym

Duszone w piecu kury kornwalijskie z octem jabłkowym i ciepłym sosem warzywnym
Duszone w piecu kury kornwalijskie z octem jabłkowym i ciepłym sosem warzywnym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 54g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 744 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.74 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, jabłko granny smith, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać jabłko granny smith, możesz śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Spróbuj Sindhi Choosas (duszone kury kornwalijskie), Ocet Jabłkowy-Duszone Udka Z Kurczaka, oraz Ocet Jabłkowy-Duszone Udka Z Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kury opłukać zimną wodą; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Usuń skórę; przyciąć nadmiar tłuszczu. Kury podziel na pół wzdłuż.
4
Połączyć mąkę, sól, i pieprz w płytkim naczyniu; kury pogłębiania w mieszaninie mąki. Roztopić masło w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodać olej i kury, i gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj por, grzyby, i czosnek na patelni; smażyć 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj bulion i ocet, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki. Kury odstawić na patelnię, dodać pomidory, jabłko i ziemniaki. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć i piec w 350 przez 30 minut lub aż kury są gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
PomidorPomidor
OcetOcet
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Kury ułożyć na półmisku i ogrzać.
10
Wyjąć mieszankę warzywną z patelni łyżką szczelinową; umieścić w misce do serwowania. Rezerwa 2 szklanki płynu do gotowania na patelni; wyrzucić pozostałą ciecz. Doprowadzić zastrzeżone gotowania płynu do wrzenia; gotować 8 minut lub do zmniejszenia o połowę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
11
Wlać mieszankę warzywną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
12
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
13
Podawać z kur.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn