Duszone udka z kurczaka z 40 ząbkami czosnku
Duszone udka z kurczaka z 40 ząbkami czosnku mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 608 kalorii, 24g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać fioletowy czosnek, jarmuż toskański, tymianek i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Duszony mostek z 36 ząbkami czosnku, Udka z kurczaka duszone w czosnku i białym winie, oraz Kurczak w 40 ząbkach czosnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Czosnek dusić w rondlu z wodą do miękkości, o 10 protokół (to zmiękczy smak).
Odcedzić i ostudzić, następnie zdjąć kurtki z goździków i rezerwy.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Podgrzać EVOO w dużej patelni żaroodpornej.
Dodać kurczaka, skórki w dół, i gotować, aż skóra jest rumiane i bardzo chrupiące, 7 do 8 protokół. Odwróć kurczaka i brązowy z drugiej strony, 3 do 4 minut więcej.
Wyjąć kurczaka na talerz. Roztopić masło do tłuszczu pozostałego na patelni i dodać grzyby i tymianek. Gotować, aż grzyby są rumiane i bardzo miękkie, 12 do 15 protokół. Deglaze z Marsala, mieszając i skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dołu patelni z drewnianą łyżką. Powrót kurczaka na patelnię, skórki do góry, i dodać czosnek.
Dodaj wystarczająco dużo bulionu, aby wymyślić i wokół kurczaka, ale nie przykryć skóry.
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować przez 45 protokół.
Przełożyć kurczaka na rozgrzany talerz i luźno namiot z folią. Zmniejsz sos na płycie kuchennej, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki.
Dodać jarmuż i gotować, aż tylko zwiędnie, a następnie wymieszać z odrobiną gałki muszkatołowej.
Łyżka sos i jarmuż do płytkich misek i top z kurczaka.
Podawać z ciepłym chlebem do mycia.