Duszone Tacos wieprzowe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1544 kalorii, 126g białka, oraz 49g tłuszczu. Za 7,76 zł za porcję, ten przepis okładki 60% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 10 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Kilka osób naprawdę polubiło to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oliwy z oliwek, pieprzu chipotle, cebuli i wywaru z kurczaka. Z łyżką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy obejmują Duszone Koreańskie Tacos Wieprzowe, Tacos Wieprzowe Duszone Winem, oraz Chipotle Duszone Tacos Wieprzowe.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Obficie dopraw wieprzowinę solą i pieprzem do smaku i pozostaw w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Osusz wieprzowinę ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3
Podgrzej duży holenderski piekarnik lub garnek z grubym dnem na dużym ogniu z 2 łyżkami oleju roślinnego, 2 zwojami patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Włóż wieprzowinę do garnka i równomiernie zrumień mięso, zajmie to około 10 do 12 minut; wyjmij wieprzowinę na talerz i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Zmniejsz ogień do średnio wysokiego i dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia do garnka, kilka obrotów patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj cebulę i czosnek, sól i pieprz do smaku, oregano, 1 pokrojoną papryczkę chili i 2 liście laurowe i gotuj przez 7 do 8 minut. Zdeglasuj garnek piwem, zeskrobując kawałki przyklejone do dna garnka. Dodaj wywar z kurczaka i sok pomarańczowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Słonina Wieprzowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Dodaj zarezerwowaną wieprzowinę z powrotem do garnka (płyn powinien dostać się około 2/3 w górę mięsa) i zagotuj. Przykryj i włóż wieprzowinę do piekarnika, obracając mięso w połowie gotowania, aż mięso będzie bardzo miękkie, około 2 1/2-3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Wyjmij wieprzowinę z garnka, na deskę do krojenia i namiot z folią, aby się ogrzać. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, rozsuń mięso za pomocą 2 widelców.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Dusić płyn do duszenia na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
10
Dodaj sos chipotle i adobo oraz sok z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Mozzarellą)
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
11
Dodaj około 2/3 rozdrobnionego mięsa i wymieszaj. Ostudzić pozostałą posiekaną wieprzowinę i schłodzić do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Ciągnięta
Woda, Aby Umożliwić
12
Podczas gotowania wieprzowiny przygotuj marynowaną czerwoną cebulę: w małym rondlu zagotuj ocet winny, cukier, łyżeczkę soli, pozostałą papryczkę chili i liście laurowe na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny Biały
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Słonina Wieprzowa
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
13
Umieść pokrojoną czerwoną cebulę w małym zamykanym pojemniku. Ostrożnie polej cebulę gorącym płynem, przykryj i wstrząśnij. Może być konieczne podniesienie pokrywy, aby uwolnić część nacisku. Od czasu do czasu dobrze się trzęsie. Wstaw do lodówki do ostygnięcia.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Tacos w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. King Estate Domaine Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.