Duszone karczochy dla dzieci z Coulis pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj duszone karczochy dla dzieci z Coulis pomidorowym spróbować. Ten przepis służy 12. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka marchew, sól, pomidor coulis, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszone Karczochy Dla Dzieci, Duszone Karczochy Dla Dzieci, oraz Duszone Karczochy Dla Dzieci dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciśnij cytryny do miski z wodą. Pracując z 1 karczochem na raz, oderwać ciemnozielone zewnętrzne liście. Używając ostrego noża do parkowania, odetnij wszystkie, ale 1 cal pozostałych liści. Obrać i przyciąć łodygi. Karczochy przeciąć na pół, zeskrobać z owłosionym dławikiem i wrzucić do cytrynowej wody.
Na dużej, niereaktywnej patelni podgrzej oliwę z oliwek.
Dodać czosnek, marchew, cebula, tymianek, liście laurowe, czarny pieprz i nasiona kolendry i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż cebula zacznie mięknąć, o 2 protokół.
Osuszyć karczochy i dodać je do patelni. Gotować, aż cebula będzie przezroczysta, o 2 minuty dłużej.
Dodać wino i sól, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż karczochy są po prostu przetargu, o 10 protokół. Odrzuć liście laurowe. Łyżka karczochy i ich soki na talerzach.
Skropić świeżym Coulis pomidorowym i podawać.