Duszone kanapki Oxtail i Gruyère
Duszone kanapki Oxtail i Gruyère mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 872 kalorii. Na 4,63 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz liście laurowe, rolki kanapkowe, oxtails i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszony Oxtail, Duszony Oxtail, oraz Duszony gulasz wołowy i krótkie żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku ogona wołowego: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 121°.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na dużym ogniu, aż się połysk.
Dodaj tyle kawałków oxtail, ile zmieści się w jednej warstwie. Gotować, aż dobrze rumiane, o 6 protokół. Flip kawałki i gotować, aż druga strona jest rumiane, o 4 minut dłużej.
Przenieść na duży talerz i powtórzyć z pozostałymi oxtails aż wszystkie oxtails są rumiane.
Bez usuwania oleju lub wytopionego tłuszczu, dodać cebulę, marchew, i seler do teraz-pusty garnek i gotować, mieszając i skrobanie się rumiane kawałki z dołu, aż warzywa są dobrze rumiane, o 10 minut w sumie. Wymieszaj pastę pomidorową, aż warzywa zostaną pokryte.
Dodaj wino i gotować, skrobanie się rumiane kawałki. Dusić do zmniejszenia o połowę, o 5 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i liście laurowe. Powrót oxtails do garnka, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, przykryć pokrywką lekko uchylone, i przenieść do piekarnika. Gotować, aż oxtail mięsa przychodzi łatwo z kości, o 4 godziny.
Za pomocą szczypiec przenieś oxtails do dużej miski. Odstawić na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. W międzyczasie przecedzić wywar przez sitko o drobnej siatce do średniego rondla. Wyrzucić ciała stałe.
Umieść rondel na średnim ogniu i gotuj na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 3/4 szklanki, o 15 protokół. Tymczasem usuń mięso wołowe z kości i rozdrobnij palcami lub dwoma widelcami. Powrót mięsa do zapasów, jak to simmers. Gotowa mieszanka stock / oxtail powinna być bardzo gruba i lepka. Natkę pietruszki wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić. Mieszankę Oxtail można przygotować do 4 dni wcześniej.
Aby kanapki: rozgrzać brojlery do wysokiej. Chleb kroimy na pół poziomo i układamy pokrojony bokiem na blasze do pieczenia. Broil aż lekko tosty, o 2 protokół.
Usunąć z brojlerów. Podziel mieszankę oxtail równomiernie między dolnymi połówkami chleba. Top oxtail z marynowaną papryką wiśniową i plastrami sera.
Usuń górne połówki chleba z tacy. Połówki dno Broil aż ser topi się, o 4 protokół. Zamknij kanapki i podawaj.