Duszone Żeberka Krótkie

Duszone Żeberka Krótkie
Duszone żeberka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1771 kalorii, 52g białka, oraz 120 g tłuszczu każdy. Na $7.55 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz sól, liście laurowe, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, Duszone Żeberka Krótkie, oraz Duszone Żeberka Krótkie.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w głębokim, ciężkim dnie sosu garnku.Krótkie żeberka dobrze posmarować mąką i przesmażyć wszystkie boki krótkich żeberek, aż będą Ciemnobrązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Dobrej Jakości Mozzarella, Porwana Na KawałkiDobrej Jakości Mozzarella, Porwana Na Kawałki
Lody Lub Różne OwoceLody Lub Różne Owoce
Ręcznik Papierowy TeksturowanyRęcznik Papierowy Teksturowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano
2
Usuń krótkie żeberka z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano
3
Dodaj w seler, marchew, cebula, czosnek, liście laurowe i czarny pieprz do garnka SOS.Gotować wszystkie warzywa na złoty kolor i dodać krótkie żeberka z powrotem do garnka sosu.Dzbanek do sosu Deglaze z czerwonym winem, sosem sojowym i cukrem.Zmniejszyć płyn o połowę i dodać bulion wołowy lub bulion cielęcy.Dusić mięso na średnim ogniu przez około 1-2 godziny, aż do miękkości widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Dla Dodatkowej PikantnościDla Dodatkowej Pikantności
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Do 5 średnich Cukinii Pokrojonych W PlasterkiDo 5 średnich Cukinii Pokrojonych W Plasterki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy
Lody Lub Różne OwoceLody Lub Różne Owoce
1 Butelka (1 Uncja) Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie1 Butelka (1 Uncja) Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano
4
Usuń krótkie żeberka i warzywa.Zmniejsz płyn, aż osiągnie konsystencję sosu i podawaj z krótkimi żeberkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Do 5 średnich Cukinii Pokrojonych W PlasterkiDo 5 średnich Cukinii Pokrojonych W Plasterki
Lody Lub Różne OwoceLody Lub Różne Owoce
5
Podawać krótkie żeberka z duszonymi warzywami na kaszy jęczmiennej.CEBULA PERŁOWA & JĘCZMIEŃ.Użyj średniej wielkości, ciężki dno garnek SOS.W garnku rozpuścić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Do 5 średnich Cukinii Pokrojonych W PlasterkiDo 5 średnich Cukinii Pokrojonych W Plasterki
JęczmieńJęczmień
Okruchy Ciasteczek Oreo O Obniżonej Zawartości TłuszczuOkruchy Ciasteczek Oreo O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Lody Lub Różne OwoceLody Lub Różne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano
6
Dodać pory, pieczarki i cebulę perłową. Smażyć, aż błyszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
Suszone Pomidory W Julienne Z OliwąSuszone Pomidory W Julienne Z Oliwą
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
7
Dodać jęczmień i bulion warzywny.Zmniejsz temperaturę do niskiej i mieszaj od czasu do czasu przez około 30 minut.Jęczmień powinien być prawie miękki. Większość płynu powinna zostać wchłonięta do jęczmienia.Utrzymuj na małym ogniu i dodaj ser mascarpone, pozostałe masło, mielony pieprz i sól do smaku. To zwiąże jęczmień i sprawi, że będzie bardziej kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
JęczmieńJęczmień
Okruchy Ciasteczek Oreo O Obniżonej Zawartości TłuszczuOkruchy Ciasteczek Oreo O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3 Duże Cebule, Starte3 Duże Cebule, Starte
8
Podawać natychmiast.Rozdrzyj swoje ulubione świeże zioła na wierzchu jęczmienia jako dodatkowy dotyk w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Ziołaświeże Zioła
JęczmieńJęczmień

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijęczmieńjęczmień4dla dodatkowej pikantnościdla dodatkowej pikantności22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupieprz czarnypieprz czarny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiokruchy ciasteczek Oreo o obniżonej zawartości tłuszczuokruchy ciasteczek Oreo o obniżonej zawartości tłuszczu2marchew posiekanamarchew posiekana2zdanieseler posiekanyseler posiekany1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka1Głowaczosnek przecięty na półczosnek przecięty na pół42 łyżki suszone oreganopieprz mielony, do smakupieprz mielony, do smaku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipor pokrojony w kostkępor pokrojony w kostkę907Orzechy dowolne (posiekane)pudełko bulion wołowy o niskiej zawartości sodu lub 1 (32 uncje) pudełko bulion cielęcypudełko bulion wołowy o niskiej zawartości sodu lub 1 (32 uncje) pudełko bulion cielęcy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ser mascarponeser mascarpone4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrzyby hamakua, pokrojone na 1 calgrzyby hamakua, pokrojone na 1 cal596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolejolej1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula biała perłowacebula biała perłowa3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku42 łyżki suszone oreganosól do smakusól do smaku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona1kilogramyżeberka krótkie bez kościżeberka krótkie bez kości596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (1 uncja) czerwonego barwnika spożywczego, opcjonalnie1 butelka (1 uncja) czerwonego barwnika spożywczego, opcjonalnie9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion warzywny lub 4 szklanki bulionu z kurczakabulion warzywny lub 4 szklanki bulionu z kurczaka

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn