Duszona noga jagnięcina z kminkiem ryżem Basmati

Duszona noga jagnięcina z kminkiem ryżem Basmati
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Duszona noga jagnięcina z kminkiem ryż Basmati może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 701 kalorii, 46g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka kardamonu, cebuli, pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Duszona noga jagnięcina z kminkiem ryżem Basmati, Indyjskie pikantne Tacos z kminkiem z ryżem Basmati i pikantnym sosem pomidorowym, oraz Kotlety jagnięce z ryżem Basmati.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: duży plac z gazą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
2
W dużym garnku zagotować 8 szklanek wody. Zawiń nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry, nasiona kminku, czosnek, kardamon, cynamon i liście laurowe w środku placu gazowej i związać boki gazowej w małym opakowaniu i związać ciasny węzeł na górze, Garni bukiet. Wrzuć bukiet garni do wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Bouquet GarniBouquet Garni
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodaj cebulę i pomidora. Gdy woda wróci do wrzenia, dodać mięso jagnięce. Doprowadzić mieszaninę z powrotem do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średniej wysokości i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
W innym dużym garnku, podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego na średnim ogniu i podsmażyć cebulę z kminkiem, aż będzie miękka. Wymieszać odsączony ryż i tosty, aż ziarna oddzielić od siebie, a ryż lśni olejem, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Usuń Garni bukiet z zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
6
Usunąć jagnięcinę z bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
7
Zalać bulion ryżem i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i dusić na niskim, pokryte, 15 minut, lub aż ryż jest gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Na każdym talerzu umieść łóżko z ryżem, na wierzchu kilka kawałków jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
9
Posypać nerkowce i rodzynki na naczyniu i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia74
Magazyn