Duszona noga jagnięcina z kminkiem ryżem Basmati

Duszona noga jagnięcina z kminkiem ryżem Basmati
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Duszona noga jagnięcina z kminkiem ryż Basmati może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 701 kalorii, 46g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka kardamonu, cebuli, pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Duszona noga jagnięcina z kminkiem ryżem Basmati, Indyjskie pikantne Tacos z kminkiem z ryżem Basmati i pikantnym sosem pomidorowym, oraz Kotlety jagnięce z ryżem Basmati.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: duży plac z gazą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
2
W dużym garnku zagotować 8 szklanek wody. Zawiń nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry, nasiona kminku, czosnek, kardamon, cynamon i liście laurowe w środku placu gazowej i związać boki gazowej w małym opakowaniu i związać ciasny węzeł na górze, Garni bukiet. Wrzuć bukiet garni do wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Bouquet GarniBouquet Garni
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodaj cebulę i pomidora. Gdy woda wróci do wrzenia, dodać mięso jagnięce. Doprowadzić mieszaninę z powrotem do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średniej wysokości i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
W innym dużym garnku, podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego na średnim ogniu i podsmażyć cebulę z kminkiem, aż będzie miękka. Wymieszać odsączony ryż i tosty, aż ziarna oddzielić od siebie, a ryż lśni olejem, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Usuń Garni bukiet z zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Usunąć jagnięcinę z bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
7
Zalać bulion ryżem i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i dusić na niskim, pokryte, 15 minut, lub aż ryż jest gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Na każdym talerzu umieść łóżko z ryżem, na wierzchu kilka kawałków jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
9
Posypać nerkowce i rodzynki na naczyniu i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia74
Magazyn