Dulce de Leche Fondue
Fondue Dulce de Leche może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.93 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 403 kalorie, 2G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka kęsów wielkości kawałki owoców, cukier, śmietana ubijania, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 16%. Spróbuj Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Ciasto Dulce De Leche, oraz Dulce De Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-do 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, często mieszać pekan aż lekko tosty, 4 do 5 minut; wlać do małej miseczki.
W tej samej patelni na dużym ogniu, wstrząsnąć i przechylić cukier często aż do stopienia i bursztynowego koloru, o 3 protokół; uważaj, aby nie przypalić.
Zdjąć z ognia i dodać śmietanę do ubijania i rum (pianki mieszaniny). Gotować energicznie, od czasu do czasu mieszając, aż mieszanina grubo pokryje łyżkę, około 10 minut.
Wlać do ceramicznej patelni do fondue o pojemności 1 1/2 do 2 szklanek, innej metalowej patelni lub metalowego naczynia do przetarcia w płaszczu do kąpieli wodnej. Ustawiony nad świecą wotywną lub zapalonym alkoholem lub konserwowym płomieniem na paliwo stałe. Dostosuj ciepło do najniższego ustawienia pod patelnią do fondue, do średniego pod chafing dish.
Owoce włóczni lub ciasto, 1 sztuka na raz, na widelcach do fondue lub cienkich szaszłykach (metalowych lub drewnianych) i obracać przez dulce de leche fondue (często mieszać na dnie, aby zapobiec przypaleniu), podnieść i pozostawić na chwilę kapać na patelni.
Posypać bites z kilkoma orzechami, zgodnie z życzeniem.