Dulce de Leche Flan
Dulce de Leche Flan jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka skondensowanego mleka, jajek, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj Flan de Arequipe (Dulce de Leche Flan), Dulce De Leche Flan, oraz Czekolada-dulce De Leche Flan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać mleko skondensowane do naczynia do pieczenia 1-quart; przykryć i umieścić na dnie patelni brojlerów.
Dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 425 45 minut lub do mleka jest gęsta i karmel kolorowy.
Wyjąć naczynie z patelni; odkryć i schłodzić do temperatury pokojowej.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
Połącz cukier i 1/4 szklanki wody w małym, ciężkim rondlu i gotuj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, często mieszając. Kontynuuj gotowanie 5 minut lub do złotego koloru, stale mieszając. Natychmiast wlać do 9-calowej okrągłej patelni pokrytej sprayem do gotowania, szybko wywracając, aż karmelizowany cukier pokryje dno patelni.
Łyżka skondensowanego mleka do dużej miski.
Dodać 2% mleka, jajka, białka i ekstrakt wanilii; mieszać trzepaczką do dobrze wymieszanego. Przecedzić mieszaninę mleka przez drobne sito do przygotowanej patelni i wyrzucić ciała stałe.
Umieść ciasto na patelni w dnie brojlerów; dodać gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 325 40 minut lub aż nóż włożony do środka wychodzi czysty.
Wyjąć z piekarnika i schłodzić flan do temperatury pokojowej w łaźni wodnej.
Wyjąć patelnię z kąpieli wodnej i przykryć i schłodzić co najmniej 3 godziny lub przez noc. Poluzuj krawędzie flan za pomocą noża lub gumowej szpatułki.
Umieść talerz do góry nogami na patelni z ciastem; Odwróć flan na talerz.
Skrop pozostałą ilość karmelizowanego syropu na flan.