Duński Kringle
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Danish Kringle. Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo jest przeznaczony dla 20 osób i kosztuje 19 centów za porcję . Jedna porcja zawiera 211 kalorii , 2 g białka i 6 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, brązowego cukru, brązowego cukru i cukru pudru. 38 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Podobne przepisy to Traditional Danish Kringle - From Denmark , Danish Kringle i Melasses Kringle Cookies .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier i sól; pokrój w masło, aż mieszanka będzie przypominać drobne okruszki. Rozpuść drożdże w ciepłej wodzie; wymieszaj z mąką z ciepłym mlekiem i jajkiem. Ubijaj, aż masa będzie gładka (ciasto będzie bardzo miękkie). Przykryj i schłódź w lodówce przez co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Uderz ciasto. Podziel ciasto na pół; jedną połowę włóż do lodówki. Na dobrze oprószonej mąką powierzchni rozwałkuj pozostałą połowę na prostokąt o wymiarach 15 cali x 6 cali.
Wymieszaj składniki nadzienia.
Rozłóż połowę nadzienia na środku prostokąta w 2-calowym pasku. Złóż boki ciasta na nadzienie; nakładając 1-1/2 cala; ściśnij brzegi, aby je uszczelnić. Uformuj owal; ściśnij końce razem.
Połóż stroną ze szwem do dołu na natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal. Powtórz z pozostałym ciastem i nadzieniem. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 20-25 minut lub do uzyskania złotego koloru. Ostudzić przez 15 minut.
Wymieszaj cukier puder, wodę i wanilię; posmaruj nimi kringlesy.