Drożdżowe Bułeczki Obiadowe
Jeśli masz w pobliżu 35 minut do spędzenia w kuchni drożdżowe bułeczki obiadowe mogą być spektakularne lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten chleb ma 189 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 32 i kosztuje 15 centów za porcję. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli, odparowanego mleka, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 26%, to danie nie jest tak wspaniałe. Bez Drożdżowych Bułek Obiadowych, Drożdżowe Bułeczki Obiadowe, oraz Roladki Miodowo-Drożdżowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj mleko, jajka, cukier, masło, sól i 4 szklanki mąki, aż będą gładkie.
Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto. Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1-1/2 godziny. Uderz ciasto; podzielić na cztery porcje. Uformuj każdą z nich w osiem rolek;umieść 20 rolek w natłuszczonym 13-calowym. x 9-w. blacha do pieczenia.
Umieść 12 rolek w natłuszczonym 8-calowym. kwadratowa blacha do pieczenia. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 20-30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 15-20 minut lub na złoty kolor.
W razie potrzeby posmaruj masłem.