Drobiazg Z Rabarbarem Pistacjowym
Przepis pistacjowo-rabarbarowy drobiazg może zaspokoić Twoje szkockie pragnienie w około 5 godzin. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 388 kalorii, 12g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka przecieru rabarbarowego, białka, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Rabarbar crumble trifle, Truskawkowy Drobiazg Rabarbarowy, oraz Rabarbar głupek drobiazg.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Patelnia do pieczenia masła, a następnie ułóż dno papierem do pieczenia i papierem maślanym. Pył miski z mąką, wybijając nadmiar.
Pulse razem 1/2 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, pistacje i sól w robocie kuchennym, aż pistacje są bardzo drobno zmielone (mieszanina będzie przypominać lekko ziarnistą mąkę).
Przenieść mieszaninę do dużej miski i ubić żółtka, mleko i ekstrakty.
Ubij białka ze szczyptą soli za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty. Zmniejsz prędkość do niskiej, a następnie dodaj pozostały 1/2 szklanki cukru, trochę na raz. Zwiększ prędkość do wysokiej i bij, aż białe utrzymają sztywne, błyszczące szczyty. Złóż jedną trzecią białek na ciasto, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Wlać ciasto do patelni do pieczenia, rozprowadzając równomiernie, i rap patelni przed licznikiem, aby uwolnić pęcherzyki powietrza.
Piec ciasto na złoty i sprężysty w dotyku, 20 do 25 minut.
Fajne ciasto na patelni na stojaku 20 minut.
Wyjmij patelnię (z ciastem) z stojaka i pokrywaj stojak arkuszem pergaminu, a następnie odwróć Stojak na ciasto i odwróć ciasto na stojak. Ostrożnie obrać pergamin z dna ciasta i całkowicie ostudzić.
Przesuń ciasto (na pergaminie) na powierzchnię roboczą i ułóż z długim bokiem najbliżej Ciebie. Wykończ ciasto ząbkowanym nożem, aby uzyskać prostokąt o wymiarach 12 na 9 cali, zachowując ozdoby, a następnie umyj ciasto i ozdoby syropem Sherry. Podziel ciasto na pół w poprzek, a następnie pokrój każdą połowę na trzecie, najpierw wzdłuż, a następnie w poprzek, aby uzyskać łącznie 18 (3 na 2 cale) kawałków. Połówki każdego kawałka po przekątnej, tworząc Trójkąty.
Łyżka 1/2 szklanki kremu na dno naczynia drobiazg. Ułóż połowę trójkątów na kremie w 2 warstwach, naciskając krótkie końce trójkątów na bok naczynia (powinny być małe przestrzenie między plastrami, aby krem przebiegał). Ułóż połowę ozdób na środku, wycinając je w razie potrzeby.
Rozłóż 1 1/2 szklanki kremu na torcie, a następnie rozłóż 1 szklankę przecieru rabarbarowego na kremie.
Przykryć pozostałym ciastem i ozdobami w ten sam sposób, a następnie rozprowadzić pozostały krem.
Rozłóż pozostały przecier rabarbarowy na kremie, pozostawiając 1-calową granicę wokół krawędzi. Chłód, szczelnie przykryty folią, co najmniej 8 godzin.
Ubij śmietanę z cukrem i Sherry używając oczyszczonych ubijaków, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty. Łyżka śmietany na wierzchu drobiazgu, następnie posypać pistacjami.
Drobiazg można schłodzić do 2 dni.