Drobiazg Morelowy
Przepis Morelowy drobiazg jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezmleczne opcja dla miłośników Szkockiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 664 kalorie. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.59 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka błyskawicznego kremu, dżem morelowy, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Świetnie sprawdza się jako deser. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Drobiazg morelowo-wiśniowy, Drobiazg Morelowo-Malinowy, oraz Drobiazg Morelowo-Wiśniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 375 F. w małej misce namoczyć morele w 3 łyżkach wina i odstawić. Tłuszcz i mąka 9-na-13-cala patelni do pieczenia. W dużej misce do mieszania, połączyć mix ciasto, jajka, i olej, wraz z ilością wody wymagane przez kierunkach pakietu. Beat aż dobrze połączone. Równomiernie rozprowadzić ciasto na patelni.
Wstawić do piekarnika i piec, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 20 do 25 minut.
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 15 minut.
Rozpakuj tort. Używając 3-calowej okrągłej foremki do ciastek, wytnij z niej 12 rund. Użyj ząbkowanego noża, aby podzielić każdą rundę na pół poziomo. Szczotką do ciasta lub fastrygowania posmaruj każdą z 24 rund pozostałym winem. Aby złożyć jedną porcję drobiazgu, umieść jedną rundę w indywidualnym naczyniu do serwowania. Wierzch z łyżką dżemu, następnie 2 łyżki kremu. Wierzch z kolejną warstwą ciasta, dżemem i kremem.
Posypać morelami nasączonymi winem.