Doskonały Kurczak Sezamowy

Idealny kurczak sezamowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 3,13 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz proszek do pieczenia, oliwę z oliwek, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 31%. Spróbuj Doskonały Kurczak Sezamowy, Hamburgery Kapar i domowe bułki sezamowe, idealna kanapa na obiad, oraz Paluszki z kurczaka miodowo-Teriyaki z sezamem z makaronem celofanowym sezamowym i groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, 2 łyżki skrobi kukurydzianej, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia przesiać do miski.
Wlać niskosodowy sos sojowy, sherry, 2 łyżki wody, olej roślinny i szczyptę oleju sezamowego; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszać z kurczaka, aż pokryte ciasto, a następnie przykryć, i przechowywać w lodówce przez 20 minut.
W międzyczasie przynieś rosół z kurczaka, cukier, ocet, ciemny sos sojowy, olej sezamowy, pastę chile i czosnek do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Rozpuścić 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej w 1/2 szklanki wody i wymieszać z wrzącym sosem. Gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje i okaże się jasne, o 2 protokół. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymaj ciepły sos.
Rozgrzać oliwę z oliwek w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do temperatury 375 stopni F (190 stopni C).
Kropla w poobijane kawałki kurczaka, kilka na raz, i smażyć, aż zmienią się na złoty kolor i unosić się na szczycie oleju, 3 do 4 protokół.
Osuszyć na papierowym ręczniku wyłożonym talerzem. Aby podać, ułóż smażone kawałki kurczaka na półmisku i polej gorącym sosem.
Posypać prażonym sezamem do dekoracji.