Doskonała zupa z kulek Macy Blue Ribbon

Doskonała zupa z kulek Macy Blue Ribbon
Doskonała zupa z kulek Macy Blue Ribbon to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 436 kalorii. 130 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, pieprz, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać posiłek Maca można śledzić to danie główne z Maca Apple Tea Cakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Maca Ball Soup, Maca Ball Soup, oraz Maca Ball Soup dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka natrzeć solą wewnątrz i na zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Pozostaw na talerzu w lodówce przez 15 minut. Bardzo dobrze spłukać pod zimną bieżącą wodą, a następnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
3
Umieść kurczaka w dużym garnku i dodaj wystarczająco zimnej wody, aby pokryć 3 cale. Doprowadzam do wrzenia, one odgarniam dowolny piana, który wznoszę się na szczyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodaj seler, marchew, cebulę, czosnek, pietruszkę, koperek, ziarna pieprzu i liście laurowe i przywróć płyn do wrzenia. Jeszcze raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
5
Zmniejszyć ogień i niech gotować uncovered aż kurczak jest gotowane, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Przełożyć kurczaka do dużej miski i, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, zdjąć mięso z kości (zarezerwować mięso na inny cel). Powrót kości do garnka i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę więcej. Przecedzić przez sito wyłożone gazą, odrzucając ciała stałe. Bulion lekko schłodzić, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie, przez noc lub do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Używając szczelinowej łyżki, Usuń zestalony tłuszcz z kurczaka z bulionu. Zapisz do robienia kulek Macy lub innego celu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KurczakaTłuszcz Z Kurczaka
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
MacaMaca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Aby kulki Macy: w dużej misce, wymieszać jajka, Mączka Macy, schmaltz, sól i proszek do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
MacaMaca
SchmaltzSchmaltz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodaj seltzer i użyj gumowej szpatułki, aby dobrze wymieszać. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
10
Duży, szeroki garnek zalać osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia. Napełnij małą miskę zimną wodą i miej w pobliżu, aby ręce były czyste i mokre. Pracując delikatnie, bez naciskania, użyj czystych, mokrych rąk, aby uformować okrągłe kulki Macy o średnicy 1/2 cala. W miarę ich formowania wrzuć je do wrzącej wody. Gdy wszystkie kulki Macy są utworzone, przykryć garnek z rundy pergaminu, aby utrzymać je zanurzone (lub częściowo przykryć garnek z pokrywką, jeśli nie masz pergaminu) i gotować bardzo delikatnie (nie pozwól, aby woda wrzenia ponownie) aż gotowane przez i przetargu, 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MacaMaca
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Wyjąć z płynu do gotowania łyżką szczelinową i ułożyć w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia. Jeśli nie używasz tego dnia, pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przechowuj kulki Macy w pojedynczej warstwie w szczelnym pojemniku wypełnionym schłodzonym płynem do gotowania, aby pokryć do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MacaMaca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
12
Aby służyć, delikatnie podgrzać kulki Macy w garnku wypełnionym płynem do gotowania kulki Macy lub świeżej wody na pokrycie (gdy woda dojdzie do duszenia, spróbuj kulki Macy, aby zobaczyć, czy jest wystarczająco gorąca, i albo użyć natychmiast lub nadal gotować, aż do ogrzania do smaku).
Składniki, których będziesz potrzebować
MacaMaca
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
13
W oddzielnym garnku zagotuj bulion z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
14
Dodaj rundy marchewki i dusić do miękkości, o 7 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie dodać koperek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
15
Kadzi bulionu do poszczególnych misek do serwowania. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść rozgrzane kulki Macy do zupy i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
MacaMaca
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn