Doskonała zupa z kulek Macy Blue Ribbon
Doskonała zupa z kulek Macy Blue Ribbon to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 436 kalorii. 130 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, pieprz, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać posiłek Maca można śledzić to danie główne z Maca Apple Tea Cakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Maca Ball Soup, Maca Ball Soup, oraz Maca Ball Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka natrzeć solą wewnątrz i na zewnątrz.
Pozostaw na talerzu w lodówce przez 15 minut. Bardzo dobrze spłukać pod zimną bieżącą wodą, a następnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieść kurczaka w dużym garnku i dodaj wystarczająco zimnej wody, aby pokryć 3 cale. Doprowadzam do wrzenia, one odgarniam dowolny piana, który wznoszę się na szczyt.
Dodaj seler, marchew, cebulę, czosnek, pietruszkę, koperek, ziarna pieprzu i liście laurowe i przywróć płyn do wrzenia. Jeszcze raz.
Zmniejszyć ogień i niech gotować uncovered aż kurczak jest gotowane, o 45 protokół.
Przełożyć kurczaka do dużej miski i, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, zdjąć mięso z kości (zarezerwować mięso na inny cel). Powrót kości do garnka i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę więcej. Przecedzić przez sito wyłożone gazą, odrzucając ciała stałe. Bulion lekko schłodzić, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie, przez noc lub do 3 dni.
Używając szczelinowej łyżki, Usuń zestalony tłuszcz z kurczaka z bulionu. Zapisz do robienia kulek Macy lub innego celu.
Aby kulki Macy: w dużej misce, wymieszać jajka, Mączka Macy, schmaltz, sól i proszek do pieczenia.
Dodaj seltzer i użyj gumowej szpatułki, aby dobrze wymieszać. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Duży, szeroki garnek zalać osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia. Napełnij małą miskę zimną wodą i miej w pobliżu, aby ręce były czyste i mokre. Pracując delikatnie, bez naciskania, użyj czystych, mokrych rąk, aby uformować okrągłe kulki Macy o średnicy 1/2 cala. W miarę ich formowania wrzuć je do wrzącej wody. Gdy wszystkie kulki Macy są utworzone, przykryć garnek z rundy pergaminu, aby utrzymać je zanurzone (lub częściowo przykryć garnek z pokrywką, jeśli nie masz pergaminu) i gotować bardzo delikatnie (nie pozwól, aby woda wrzenia ponownie) aż gotowane przez i przetargu, 45 minut do 1 godziny.
Wyjąć z płynu do gotowania łyżką szczelinową i ułożyć w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia. Jeśli nie używasz tego dnia, pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przechowuj kulki Macy w pojedynczej warstwie w szczelnym pojemniku wypełnionym schłodzonym płynem do gotowania, aby pokryć do 2 dni.
Aby służyć, delikatnie podgrzać kulki Macy w garnku wypełnionym płynem do gotowania kulki Macy lub świeżej wody na pokrycie (gdy woda dojdzie do duszenia, spróbuj kulki Macy, aby zobaczyć, czy jest wystarczająco gorąca, i albo użyć natychmiast lub nadal gotować, aż do ogrzania do smaku).
W oddzielnym garnku zagotuj bulion z kurczaka.
Dodaj rundy marchewki i dusić do miękkości, o 7 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie dodać koperek.
Kadzi bulionu do poszczególnych misek do serwowania. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść rozgrzane kulki Macy do zupy i podawać na gorąco.