Dorsz Z Pieczoną Papryką Chili I Cayenne

Dorsz z pieczoną papryką Chili i Cayenne to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 370 kalorii, 61g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 6,02 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka szalotki, oliwa z oliwek, filety z dorsza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Spróbuj Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Chili z indyka z pieczoną papryką Jalapeño dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 350 stopni.Paprykę umyć i osuszyć. Pocierać niewielką ilością oliwy z oliwek, aby ułatwić pieczenie. Piecz paprykę na otwartym ogniu na grillu lub palniku gazowym z płytą kuchenną, a nawet w piekarniku. Piecz, aż papryka będzie miękka, a skóra pęcherze. Przykryć i odstawić na 5 minut. Obrać skórę i usunąć nasiona i pary.
Połącz pieczoną paprykę, pozostałą oliwę z oliwek, czosnek, szalotka, pieprz cayenne i sól morska w robocie kuchennym i puree, aż będzie gładka.Przetrzyj arkusz ciastek lub spryskaj oliwą z oliwek, aby zapobiec przyklejeniu (lub przykryj patelnię papierem do pergaminu), umieść dorsza na patelni z arkuszami. Na wierzch i boki filetu dorsza równomiernie rozprowadzić puree z pieczonej papryki.
Piec przez około 20-30 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować przy testowaniu widelcem: wewnętrzna temperatura filetu z dorsza powinna wynosić 155 stopni.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.